Αφιέρωμα: Παραλίες Στρυμονικού κόλπου: Κάρυανη (φωτο-drone)

Στην βόλτα μας στις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου βρεθήκαμε στην Κάρυανη (Ορφανι). Μια παραθαλάσσια περιοχή που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια πολύ. Το FONH.GR φέρνει στο φως ένα επικαιροποιημενο αφιέρωμα για το 2019 για την περιοχή που βρίσκεται στον Νομό Καβάλας, όμως για πολλά χρόνια διασκεδάζουν και διαμένουν Σερραίοι πολίτες.

Προσοχή, εμείς από την σειρά μας καταγράψαμε τα μαγαζιά εστίασης και beach bar που βρίσκονται μόνο μπροστά στην παραλία, όχι ότι τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά ή δεν έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Όπως και στα άλλα αφιερώματα που κάναμε για τις παραλίες, οι δικές σας επισημάνσεις και σχόλια, είναι αυτά που θα εμπλουτίσουν καλύτερα το θέμα.

Παραλία της Κάρυανης που υπάγεται στον Δήμο Ορφανού λοιπόν και αν ορίσουμε το τέρμα της Τούζλας μετά το ζαχαροπλαστείο Dolchetto συνεχίζουμε  τότε με το beach bar «ΕΥ ΖΗΝ».

Μπορεί στην αρχή να το θυμούνται κάποιοι πριν 20 χρόνια, ως ένα απλό σουπερμάρκετ, όμως η «ταράτσα» του ήταν γνωστή για τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές.

Το «ΕΝ ΠΛΩ» είναι ακόμα στην ίδια τοποθεσία και σας περιμένει και με την ταβέρνα του και με το Beach bar.

Πολύ γνωστό είναι το beach bar «SUSHI» με λογότυπο ένα ψαροκόκκαλο. Και στην «Ελιά» βρήκαμε ένα όμορφο μέρος για μπάνιο.

Επίσης beach bar είναι και το «SANTA NERA», ενώ με την ίδια ονομασία το συναντάμε σε ταβέρνα πιο κάτω και πάλι στην παραλία.

Βρήκαμε και το «Πορτοκάλι» coffee and food. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν και πολλοί οικισμοί «ΚΑΡΥΕΣ» και η «Κηπούπουλη». Δείτε παρακάτω ένα drone από την περιοχή της Καβάλας που βρήκαμε στο ίντερνετ. μέσω της UAV Greece.