Αφιέρωμα: Παραλίες Στρυμονικού κόλπου: Σταυρός (Update)

Η περιήγηση μας στις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου φέτος το καλοκαίρι συνεχίζεται και σας παρουσιάζουμε αυτή την εβδομάδα την παραλία του Σταυρού. Το FONH.GR φέρνει στο φως ένα επικαιροποιημενο για το 2019 αφιέρωμα για την περιοχή που βρίσκεται στον Νομό Θεσσαλονίκης, όμως για πολλά χρόνια διασκεδάζουν και διαμένουν Σερραίοι πολίτες. Όλα τα «λεφτά» τα Πλατάνια στην περιοχή που δίνουν άλλη αίγλη και φυσικά δροσιά. Δείτε παρακάτω ένα video που βρήκαμε από το Youtube για τον Σταυρό.

Προσοχή, εμείς από την σειρά μας καταγράψαμε τα μαγαζιά εστίασης και beach bar που βρίσκονται μόνο μπροστά στην παραλία, όχι ότι τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά ή δεν έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Όπως και στα άλλα αφιερώματα που κάναμε για τις παραλίες, οι δικές σας επισημάνσεις και σχόλια, είναι αυτά που θα εμπλουτίσουν καλύτερα το θέμα.

Παραλία του Σταυρού λοιπόν, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ ανάπτυξη σε σπίτια και μαγαζιά. Πολλές οι αναμνήσεις που υπάρχουν στους Σερραίους, τόσο από αυτούς που έκαναν διακοπές αυθημερόν ή μια Κυριακή, ή έχουν και έμειναν σε σπίτια της περιοχής. Όλα τα «λεφτά» η βραδινή «βόλτα» με την περιοχή να έχει εξαπλωθεί. Για Beach Bar παλαιότερα υπήρχε ο θρυλικός «Ωκεανός» και τώρα λέγεται «Favela» ένα πανέμορφο beach bar.

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το «AKTIO». Υπάρχει και το «ECSTASY» Beach Bar και υπάρχει και το «ΚΟΖΙ» Beach bar.

Eιδαμε το Beach bar Yabanaki.

Πολύ ωραίο και το Beach Bar Ble που είναι λίγο πιο κάτω που ήπιαμε έναν καφέ.

Ψαροταβέρνα τρώμε στου «ΣΤΡΑΤΗ» και στους «ΑΦΟΥΣ ΓΙΑΣΕΜΑΚΗ» άκουσα καλά λόγια. Μεγάλη ψαροταβέρνα με μεγάλη ποικιλία και ο «ΛΕΥΤΕΡΗΣ».

Βραδάκι και θέλουμε σε μια παραθαλάσσια περιοχή μια πίτσα. Πάμε λοιπόν στο «Ποσειδώνιο». Όπως και σε άλλες περιοχές του Στρυμονικού κόλπου συναντάμε τον «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ» για πίτσα και ιταλική κουζίνα.

Δεν μπορούν να λείψουν τα σουβλάκια, πάμε λοιπόν στην ανηφόρα μετά την πλατεία στο «SOUVLIKE». Πάμε και στο «QUALITY» ψητοπωλείο και πίτσα. Οβελιστήριο «ΓΥΡΟΒΟΛΙ». Για μπύρα και καλό ρεστωράν τέρμα πάνω στο «AMALTHEIA» και στον «ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ». Σνακ μπαρ πάμε στο «WHATEVER και στην ανηφόρα στον «ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ». Για γύρο και «ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ» βρήκαμε στην γωνία.

Για καφέ, ωραίο μαγαζί είναι το «IL MONDO».

Και στο εντυπωσιακό «Bel-Air» ενώ έχει και Pizza.

Και στο «MONK CAFÉ» αλλά και στο παραδοσιακό καφενείο «MΑΓΙΚΗ ΑΥΛΗ» και στο «ΤΑΞΥΔΙΑ».

και το «ΚΑΦΕ ΑΠΟΥΣΙΑ». Μπουγάτσα στου «ΓΡΗΓΟΡΗ».

Για παγωτά στο «Cookies» και για άλλες γεύσεις στου «ΔΕΛΑΚΗ». Πολύ ωραίο σύγχρονο μαγαζί για ψητά στον «MOYSTAKA». Βρίσκουμε και το «MAK ΝΤΑΝΑΣ» πιο κάτω. Για κρέπες στο «CREPE-ΠΩΛΕΙΟΝ». Φέτος new entry το καφέ Brazil, που έχει και Παγωτά.

Παγωτά και γλυκά στον Χαράλαμπο.

Τρώμε επίσης σε μια ωραία ταβέρνα στον Γιάννη με κρεατικά, πίτσα και μακαρονάδες και σάντουιτς.

Ψησταρια-Ψατοταβερνα στον πεζόδρομο ο Θανάσης, έχω ακούσει καλές κριτικές.

Όπως και στην κοντινή Παραλία των Βρασνών βρήκαμε το μαγαζί OSCAR με Μπουγάτσα, πίτσα, club, μπουρεκι και πίτες.

Θρυλικό μαγαζί μπαίνοντας το Bora-Bora.

Όταν μπαίνεις στον Σταυρό από την Ολυμπιάδα βλέπεις στην γωνία την Ταβέρνα Καλαματιανός όπου έχει φρέσκα ψάρια. Από την άλλη πλευρά είναι το Kennedy cafe από την παραλία Βρασνών ερχόμενος.

Στην περιοχή Άνω Σταύρος πρέπει να επισκεφτείτε την ταβέρνα Αγνάντι, με πολύ καλό φαγητό και λειτουργεί και καφετέρια με όμορφη θέα σε όλες τις παραλίες.