Αφιέρωμα: Παραλίες Στρυμονικού κόλπου: Τούζλα (φωτό-drone)

Η περιήγηση μας στις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου φέτος το καλοκαίρι μας έφερε στην παραλία Οφρυνίου (Τούζλα). Το FONH.GR φέρνει στο φως ένα αφιέρωμα που αγαπήσατε και το επικαιροποιησε για την περιοχή που βρίσκεται οριακά στον Νομό Καβάλας, όμως για πολλά χρόνια διασκεδάζουν και διαμένουν Σερραίοι πολίτες. Το χτίσιμο πολλών εξοχικών κατοικιών, άνθισε την περίοδο του 90’ και πολλοί Σερραίοι απέκτησαν την δική τους παραλία εδώ και χρόνια. Προσοχή, εμείς από την σειρά μας καταγράψαμε τα μαγαζιά εστίασης και beach bar που βρίσκονται μόνο μπροστά στην παραλία, όχι ότι τα υπόλοιπα δεν είναι σημαντικά ή δεν έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Όπως και στα άλλα αφιερώματα που κάναμε για τις παραλίες, οι δικές σας επισημάνσεις και σχόλια, είναι αυτά που θα εμπλουτίσουν καλύτερα το θέμα. Παραλία Τούζλας λοιπόν, μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ ανάπτυξη σε σπίτια και μαγαζιά. Πολλές οι αναμνήσεις που υπάρχουν στους Σερραίους, τόσο από αυτούς που έκαναν διακοπές στο κάμπινγκ, ή έχουν και έμειναν σε σπίτια της περιοχής. Όλα τα «λεφτά» η βραδινή «βόλτα» με την περιοχή να έχει εξαπλωθεί και να απλώνεται και ως την διπλανή Κάριανη. Πιο πολλοί θυμούνται και ένα μπουζουκτσίδικο που υπήρχε με την επωνυμία «Απρόοπτο». Μαγαζί που δεν ξεχνάς είναι και το «Άλλοθι» στην γωνία. Επίσης πριν καμιά εικοσαετία το clubaki «ΝΑΟΣ», εκεί που τώρα είναι το Σούπερ Μάρκετ «Κάντζας».

Πάμε λοιπόν στην ξενάγηση μας, με ξεκίνημα από την πιο διάσημη γωνία της περιοχής συναντάμε το «La Costa» beach bar, καφέ και το βράδυ πάρτι με σφηνάκια και ποτά. Λίγο πιο πάνω το beach bar «Estella» που πρόσφατα ανακαινίστηκε. Φέτος το μαγαζί και beach bar café «ΚΑΣΤΡΟ» δυστυχώς έκλεισε. Πιο δίπλα ειναι το «Markiss».

Βρήκαμε το «AVENUE» που είναι μαγαζί drink and food και beach bar και καφέ. Και το «OCEANO» καλαίσθητο beach bar και το «Yabeeraki».


Ο θρυλικός «Pirate» γνωστό και ως «Πειρατής» παλαιότερα που τα πάρτι του το βράδυ άφησαν εποχή, λειτουργεί και ως Beach bar στην παραλία. Πιο κάτω «Palms-Beach bar» και το «K» Beach bar.


Για κρέπες που αλλού, «Πολιτεία», ανακαινισμένη και με την περιβόητη κρέπα «ΠΑΟΚ» και είναι και Beach bar.

Για λουκουμάδες στο “Serenata”. Ζαχαροπλαστείο-παγωτά «ΕΛΛΗ». Και για γλυκά στου «MAKARA». Παγωτό και στον «Ντίνο». Από την άλλη πλευρά παγωτά «Fronzy». Επίσης «Cacao» καφέ και το Αναψυκτήριο «Μιχάλης». Για πρωινό και μπουγάτσα στο «Bravo» και στο «Καρβέλι». Καφεδάκι στο «ROYAL».
Ταβέρνες πολλές στην περιοχή, συναντάμε την «Ατλαντίδα», ψαροταβέρνα «Η ωραία Ελλάς» της Νατάσας Φυλακτου, επίσης και ο «Πλάτανος» και το «Καθ’οδόν». Είδαμε και το «Πιθάρι». Ανακαλύψαμε και τα «Μεζεδάκια του Απόστολου». Ο «Νοστιμούλης» και σαν σνακ μπαρ πηγαίνει καλά και καθιερώθηκε. Για γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο στον «Περιγύρο». Δυστυχώς ένα μαγαζί που το καταγράψαμε πέρυσι και έκλεισε είναι το  «Στραβό Πιρούνι». Σνακ μπαρ που είναι πολλά χρόνια στην περιοχή ειναι και το «COSMOS” αλλά εκεί κοντά και ο «Φώτης», ο οποίος έχει εκπληκτικό χοιρινό γυρο. Και το «Κοχύλι» καταγράψαμε για φαγητό. Επίσης για κοτόγυρο στα «ΚΟΤΟ-πουλάκια».

Beach bar, όμορφη ταβέρνα και ξενοδοχείο το «Kastabeach Hotel» με ωραίο Roof Garden για ποτό.

Για ουζάκι, μεζεδοπωλείον «ΑΙΘΡΙΟΝ» και στο «Μεζέ-μεζέ». Beach bar και πιτσαρία με την ονομασία «Vita Gastronomy». Πολλές πιτσαρίες συναντάμε στην περιοχή, «El Greco». Είδαμε και το ρεστοράν-πίτσα «Δον Κιχώτης», την πίτσα «Cool», αλλά και την πιτσαρία «ΑΡΩΜΑ».

Λίγο πιο κάτω Pizza «Barbarella» και πίτσα «Sicilia». Απογευματάκι για καφέ στου «MISTRAL».

Δεν λειτουργεί για ακόμα μια χρονιά το κάμπινγκ στην περιοχή, όμως πολλοί είχαν αναμνήσεις από διακοπές στην περιοχή. Καλοκαίρι χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται. Ίντερνετ καφέ «Piranxas» και games “Γαλαξίας».
Επόμενο αφιέρωμα του site μας η παραλία του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

πηγη-drone UAV GREECE