5+1 λόγοι που αγαπήσαμε την σειρά ο «Ιππότης της Ασφάλτου»

Με αφορμή το αυτοκίνητο του KITT που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της νέας ταινίας της FONH FILMS, σας γυρνάμε χρόνια πίσω για να θυμηθούμε τι μας είχε αρέσει στην Αμερικανική σειρά με τίτλο «Ο Ιππότης της Ασφάλτου». 

Το Αμερικανικό NBC είχε προβάλλει την σειρά και το τελευταίο επεισόδιο είχε προβληθεί το 1986. Η ΕΡΤ είχε προβάλλει την σειρά από το 1983 έως το 1987. Το κανάλι της Αμερικής είχε μια σειρά με έναν φιρτηγατζη που δεν πήγαινε καλά και έναν χιμπατζή που προβάλλονταν το 1979. Έτσι σκαρφίστηκαν τον Ιππότη της Ασφάλτου.

To FONH GR ξεπέρασε τα 10.000 άρθρα

Πρωταγωνιστής ο David Hasselhof που δεν ήταν ηθοποιός αλλά τραγουδιστής τότε. Ένας μοναχικός καβαλάρης που προστατεύε τους αθώους. Μαζι του μια γυναίκα η Patricia Mcpherson. 

Τι ήταν ο ΚITT. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο Αμερικάνικο, μια Pontiac Trans-AM που ως μοντέλο 82-86 πήγε πολύ καλά. Ένα διθέσιο βέβαια που ήταν μαυρο απ» έξω και μέσα τα καθίσματα μπεζ χρώμα. Το αεροδυναμικό του σχήμα έκανε από τότε πολύ κόσμο να ζητά αγωνιστικά αμαξώματα.

Ένα απίστευτο Supercar που άφησε εποχή

Γιατί εντυπωσίασε η σειρά

Ένας 40αρης σήμερα, θυμάται πολύ καλά την σειρά και ξέρει ότι μπορεί να ήταν παιδί όταν την εβλεπε, αλλά ήξερε την ποιότητα της.

22 αυτοκίνητα χρειάστηκαν στην σειρά συνολικά.

Τα ελαστικά που φορούσε είναι BF Goodrich. Οι ζάντες του είναι Αμερικανικές, πολύ διαφορετικές από αυτές που συνηθίσαμε.

Ένα Supercar που είχε πολλά ηλεκτρονικά, περισσότερα από κάθε άλλο. Ψηφιακό καντράν, κόκκινα λαμπάκια εποχής, πολλά κουμπιά, συστήματα που ναι μεν ήταν μυθοπλασία, αλλά ενθουσίαζαν.

Ένα αυτοκίνητο που μιλούσε στον οδηγό και που ο οδηγός είχε ένα ρολόι που τον καλούσε να έρθει. Που επίσης στις καταδιώξεις μπορούσε να πετάξει. Και που είχε αυτόματο πιλότο, επίσης κάτι νέο. Ένα αυτοκίνητο πολύ μπροστά για την εποχή του που αγαπήθηκε από όλους.

Είχε το scanner που ήταν πολύ πρωτοποριακό τότε. Τα μόνιτορ μέσα στο αμάξι και άλλα πολλά ηλεκτρονικά συστήματα.

Έβγαινε το αυτοκίνητο ή έμπαινε σε ένα φορτηγό που του έφτιαχναν διάφορα μηχανικά.

Κάτω ο συντάκτης μας Κώστας Δελης σε μια σελφι με τον KITT.

O παραγωγός της νέας ταινίας του FONH FILMS Χρήστος Ευγενίδης (κάτω).

Και ο συντάκτης μας Γιάννης Δελης μέσα στο αυτοκίνητο (κάτω).

Πολλοί θυμούνται που ο πρωταγωνιστής μαζί με το αυτοκίνητο είχαν έρθει το 1986 στην Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες του σποτ για την Express Service που ήταν επιτυχημένο. Τα γυρίσματα είχαν γίνει στα Μετέωρα.