48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Η Ανακοίνωση της ΕΔΗΠΗΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ενημερώνουμε ότι με απόφαση που είχε πάρει η Ένωση πριν χρόνια , αν και ποτέ δεν υπήρξε «συνεργασία» με άλλες ενώσεις, είχαμε αποφασίσει να συμμετέχουμε πάντα στις απεργίες των συναδέλφων . Η διευκρίνηση αυτή γίνεται διότι οι λόγοι της απεργίας της ΕΣΗΕΑ δεν «αγγίζουν» σε γενικές γραμμές τα μέλη της ένωσής μας. Ως εκ τούτου και για να είμαστε εντάξει και με την παλιότερη απόφαση της ΕΔΗΠΗΤ ανακοινώνουμε ότι συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει αύριο, Τρίτη 24 Οκτωβρίου (από τις 06.00) και θα λήξει στις 06.00 της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους και να διασφαλίσει αμέσως η κυβέρνηση, με νομοθετική παρέμβαση, την απρόσκοπτη λειτουργία των ταμείων του κλάδου.