Υπέρογκα ποσά για διαδικτυακή παρουσία της ΚΕΔΗΣ

Η ΚΕΔΗΣ πάντα έδινε πολλά χρήματα για εξοπλισμό & υπηρεσίες χωρίς να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό

 

«3.600 € από τον Δήμο Σερρών για κατασκευή ιστοσελίδας για την ΚΕΔΗΣ
Γελάνε και τα πληκτρολόγια Βασίλη…»

Με αυτές τις λέξεις ο γνωστός δημοσιογράφος του Δίκτυο Τηλεόραση Γιώργος Καπετανιος αποκαλύπτει με έγγραφο από «Διαύγεια» το ποσό για την διαδικτυακή παρουσία της ΚΕΔΗΣ.

Ο δημοσιογράφος όπως και οι περισσότεροι περιμένουν μια απάντηση από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Βασίλη Τερζή για το υπέρογκο ποσό. Η αγορά σύμφωνα με τους ειδικούς έχει άλλες τιμές και φυσικά διαφορετικές ταχύτητες. Αν και πρώτη προτεραιότητα του Προέδρου από την ανάληψη των καθηκόντων ήταν η δημιουργία γραφείου τύπου και η διαδικτυακή παρουσία, ωστόσο η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη.

 

Πληρώνουν δημοσιογράφο χωρίς ιστοσελίδες

 

Από τον Ιούνιο η δημοσιογράφος (θυμίζουμε κατέβασε αρκετά το ποσό στην προσφορά) εργάζεται μόνο για το γραφείο τύπου και όχι για το Ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών καθώς δεν φρόντισε κανείς να ανανεώσει την ιστοσελίδα mtser.gr (…δεν είχαν 50€).

Από τότε μέχρι σήμερα πληρώνεται κανονικά για τις δύο αυτές δουλειές όταν κάνει μόνο την μια. Αυτό βέβαια δεν νοιάζει την ΚΕΔΗΣ η οποία κάλυψε τη δημοσιογράφο μέσω του Προέδρου πως η δημοσιογράφος μαζεύει υλικό…

Η δημοσιογράφος κατέβασε το ποσό στην προσφορά της και ίσως είναι η πιο κακοπληρωμένη που δουλεύει σε γραφείο τύπου Δημοτικής υπηρεσίας

Το ενημερωτικό σημείωμα της δημοσιογράφου δεν έρχεται στη δημοσιότητα για να αποδείξει το ακριβώς κάνει και γιατί πληρώνεται για δύο δουλειές. Το υλικό που έχει μαζέψει δεν δημοσιεύεται έστω στα κοινωνικά δίκτυα.

Την ίδια στιγμή και η Αντιπολίτευση παρακολουθεί αμέτοχη τα όσα συμβαίνουν στην ΚΕΔΗΣ. Όταν για το Μουσείο Ξενάκη από Ευρωπαϊκά προγράμματα θα έρθουν τόσα χρήματα (περίπου 600 χιλιάδες ευρώ) ο Δήμος Σερρών δεν ασχολήθηκε με το ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών εδώ και τέσσερα χρόνια.

Περιμένουμε απαντήσεις…