10 δευτερόλεπτα πανικού – Του Γιάννη Δελή

Κανονικά είμαι ένας τοπικός δημοσιογράφος που συνήθως καταγράφει Δημοτικά Συμβουλια, κάνει ρεπορτάζ για την αγορά, τα τροχαία ατυχήματα και τα παρασκηνια.

Σε άλλο άρθρο του FONH.GR διαβάστε πώς το Παραλίμνιο κέρδισε 3-1 τον Πανσερραϊκό σε φιλικό ματς.

Τα τελευταία χρόνια  κυριολεκτικα θα έφευγε κανεις πως έχω γίνει πολεμικός ανταποκριτής!!! Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ έχω βρεθεί πολύ κοντά σε γεγονότα που εκείνη τη στιγμή κινδυνεύει η ζωή μου και όλα κρέμονται σε μια πολύ λεπτή στιγμη.

Βρέθηκα στην Ειδομένη και στην εξέγερση των μεταναστων όπως και περπάτησα μαζί τους μέσα στο κρύο όταν το σκηνικό θύμιζε κόλαση κι αυτοί κυκλοφορούσαν το βράδυ τυλιγμένοι σε κουβερτες σαν φαντάσματα.

Στην Agrotica περυσι με τα επεισόδια στο Βελλιδειο βρέθηκα ανάμεσα σε εξοργισμένους αγρότες και από την άλλη ετοιμοπόλεμους αστυνομικους.

Στην 83η ΔΕΘ βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα ανάλογο σκηνικό. Από τη μια πλευρά τα ΜΑΤ και από την άλλη ενότητα εξοργισμένο πληθος.

Είναι εκεινα τα δέκα δευτερόλεπτα που όλα είναι απρόβλεπτα. Όταν η ίδια η Αστυνομία χάνει τον έλεγχο όλα μπορούν να ανατραπούν με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Πατήστε για να δείτε βιντεο

Αρκετοί από τον κόσμο βλέπουν πως είσαι αυτός που πρέπει να δει και να καταγράψει τα γεγονότα, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που έχουν προκατάληψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να σταθείς τυχερός και βέβαια να υποχωρήσεις εάν κινδυνεύεις. Η Αστυνομία για να διώξει τον κόσμο συνήθως ρίχνει χημικά και δακρυγόνα δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται τόσο κόσμο αναμφισβήτητα η Αστυνομία πρέπει να προστατέψει τον κόσμο που βρίσκεται στην Έκθεση και βλέπει τα περίπτερα όχι όμως να δημιουργήσει σκηνικό πολέμου έξω από την εισοδο.