Το αξέχαστο ποδοσφαιρακι του 90′ σου θυμίζει ότι είσαι ακόμα παιδί

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια πριν 30ετια έχουν μείνει στην ιστορία αλλά και στις μνήμες πολλών.

Τώρα που ξεκίνησαν τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, ψάχνεις τις φιρμες σε κονσόλες σύγχρονες. Άραγε θα έχει Ελληνικές ομάδες μέσα και τα ονόματα παικτών?

Διαβαστε σε άλλο άρθρο του FONH.GR για τους παράδρομος που έκλεισαν στον Προμαχώνα.

Γυρνάμε τον χρόνο πολυ πίσω. Το επιτραπεζιο ποδοσφαιρακι των mame το Euro League Soccer 90′, που προέβλεπε το Champions League να έρχεται με την συμμετοχή των καλύτερων ομάδων και να τρελαίνει κόσμο.  Σε αυτο μπορούσες να επιλέξεις τρεις Ισπανικές ομάδες. Την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα (χωρις Μεσι βέβαια) και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τρεις Ιταλικές ομάδες. Τη Νάπολι (του Μαραντόνα τότε), την Μίλαν και την Ίντερ. Μια Γερμανική ομάδα την Μπάγερν Μοναχου και μία Ολλανδική την Αϊντχόβεν (περνάει φέτος στο ChL).  Κύριο χαρακτηριστικό η επιλογή ομάδας που έβλεπες τα χρώματα της ομάδας, την στολή που φορούσε και το όνομα με δύο ή τρία γράμματα. Π.χ RM αν επέλεγες την Ρεάλ Μαδρίτης. Στην κάτω φωτο πώς σκοράρεις σε ένα ματς με Χρονόμετρο στη μέση και τις ομάδες. Δείτε τους παίκτες και τα δίχτυα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Υπήρχε και έκδοση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 που έγινε στην Ιταλία με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Ιταλίας, της Αγγλίας, της Ρωσίας,  της Γερμανίας, των ΗΠΑ και Ιαπωνίας, δείτε φωτογραφίες παρακάτω.