Χόρεψαν για τη Μακεδονία στην Αμφίπολη

Πατήστε εδώ για να δείτε βιντεο

2.500 περίπου χορευτές και 140 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

Σείστηκε η Αμφίπολη από του χτύπους των νταουλιών… 2500 χορευτές από όλη την Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα βρέθηκαν στον ιστορικό χώρο και χόρεψαν παραδοσιακούς μακεδονίτικους χορούς, στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μακεδόνων. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο Δήμος Αμφίπολης, με την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Υφηλίου.

Η παρουσία του κόσμου τόσο από τη γύρω περιοχή, όσο και απ’ όλη την Ελλάδα ήταν συγκλονιστική ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως συμμετείχαν περίπου 140 πολιτιστικοί σύλλογοι απ’ ολόκληρη τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος και άλλοι τοπικοί φορείς καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων, Γιώργος Τάτσιος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν επίσης αρκετές παράλληλες δράσεις, όπως Διαγωνισμός Φωτογραφίας, περιήγηση στο Μουσείο κτλ.
Τον κόσμο ξεσήκωσαν οι ήχοι από τα Χάλκινα της Γουμένισσας, τους Ζουρνάδες της Ηράκλειας «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», τις γκάιντες και τους νταχαρέδες από τον Βώλακα, το Παγονέρι και την Καλή Βρύση Δράμας.

Συμμετείχαν επίσης η Δημοτική Φιλαρμονική Πεντάπολης Δήμος Εμμανουήλ Παπά, η ομάδα διάσωσης ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής, Παραδοσιακές χορωδίες από τον Βώλακα Δράμας και το Βαμβακόφυτο Σερρών, τμήμα κρουστών Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Καμήλας, Βαμβακόφυτου και Νέου Πετριτσίου Σερρών καθώς και εθελοντές του δήμου Αμφίπολης και Συλλόγων/Μελών της ΠΟΠΣΜ.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας)

 

Πηγή life-events.gr