Φωτιά την Παρασκευή κοντά στα λουτρά Σιδηροκάστρου – (5Video & Εικόνες)

Δείτε νέα Νυχτερινα Videos

Μάχη πυροσβεστών ολη τη νύχτα με τις εστίες που αναζωπυρώνονταν. Μεγάλη προσπάθεια σε πολλά σημεία.

Στο νεο χθεσινό νυχτερινό video (22.00) του FONH.GR οι πυροσβέστες ήταν σε επιφυλακή για μικρές εστίες, για να μην υπάρξουν και νέες αναζωπυρώσεις. Παρεταγμενα στην Εθνική οδό τα Πυροσβεστικά οχήματα για κάθε ενδεχόμενο. Στο video φαίνονται καθαρά αναζωπυρώσεις δίπλα στην Εθνική οδό, που όμως σβήστηκαν έγκαιρα. Από το Ομαλό έως την Θερμοπηγη οι καταστροφές.

Φωτογραφία Δίκτυο ΤV

Φωτογραφία Δίκτυο ΤV

Φωτογραφία Δίκτυο ΤV

Όλα ξεκίνησαν όταν φωτιά ξέσπασε χθες στο Σιδηροκαστρο στο ύψος των λουτρών από νωρίς το μεσημέρι (14.30). 20 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με πληροφορίες εχουν σπεύσει στο σημείο με 50 άντρες από Θεσσαλονικη, Σέρρες, Σιδηροκαστρο, Άνω Πορροια και Φλώρινα. Δυνατός αέρας στην περιοχή δυσχέραινε τις προσπάθειες των πυροσβεστών από νωρίς. Το απόγευμα πάντως ο αέρας κόπασε και οι ενέργειες ήταν πιο συντονισμένες μέχρι να νυχτώσει. Μάλιστα η φωτιά δεν πήγε προς την περιοχή με το φυσικό αέριο. Κάηκαν κυψέλες Μελισσοκόμου, ενώ δεν πήγε η φωτιά και σε μια εταιρεία σκυροδεματος.

Δείτε εδώ σε 5 παράλληλα Videos

Ενα τρένο που πήγαινε από το Κιλκίς προς τον Προμαχώνα σύμφωνα με πληροφορίες έβγαζε σπίθες στο χωριό Ομαλό ώσπου πήρε φωτιά κοντά στα λουτρα Σιδηροκαστρου. Τα φρένα του βαγονιού προκάλεσαν εστίες φωτιάς.

Οι εικόνες συγκλονιστικές της έκτασης της φωτιάς. Ορατη η φωτιά και από τον Εθνικό δρόμο Ε-79 και οδηγοί που κινούνταν μετά το Χαροπο την έβλεπαν για ώρες. Εκτεταμένες οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Κάηκαν δέντρα και η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο πψς η φωτιά κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα. Η φωτιά ήταν κοντά στα λουτρά Σιδηροκάστρου, που ευτυχώς δεν είχε πολλές ζημιές και γλίτωσε το κτίριο, ενώ κοντά υπάρχει και ενα ελαιοτριβείο που δεν απειλήθηκε. Αναστάτωση και στους κατοίκους του Χαρωπου, όμως η φωτιά δεν πήγαινε προς την περιοχή. Από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιδης, ο Δήμαρχος Σιντικης Φώτης Δομουχτσιδης και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Άνθιμος Γεωργιάδης.

Το απόγευμα εγινε αποκατάσταση ρεύματος στα χωριά Άγγιστρο και Προμαχώνας, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών πριν ο Δ/ντής των Λουτρών Σιδηροκάστρου Δημήτρης Καπουκρανίδης είπε πως οι 80 περίπου επισκέπτες των Λουτρών από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου. Το κτίριο των Λουτρών δεν υπέστη ζημιές, ελάχιστες μόνο τα μαγειρεία και σχεδόν εξ’ ολοκλήρου κάηκε ο περιβάλλον χώρος πρασίνου των εγκαταστάσεων των Λουτρών. Κολώνες της ΔΕΗ κάηκαν στην γύρω περιοχή.

Όσο περνάει η ώρα η φωτιά τίθεται υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Συνεχής ενημερωση από το FONH GR.

Δείτε εδώ πανοραμικό βίντεο

Δείτε εδώ εικόνες από την επιχείρηση

Δείτε ακόμα φωτογραφίες από drone που ανέβασε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σαββίδης