«Φρένο» Σωτου Κοτσαμπα στο τελωνείο του Προμαχώνα για λαθραία

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σώτος Κοτσαμπας ήταν ο μόνος που κατάφερε να πιεσει την Πολιτεία για να βάλει φρένο στα λαθραία που έμπαιναν από το Τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών.

Η αλήθεια είναι πως η ΟΕΒΕΣΣ πρώτη ανέδειξε το σοβαρό ζήτημα της παράνομης εισόδου από το Τελωνείο του Προμαχώνα προϊόντων χωρίς ουσιαστικα κανέναν έλεγχο και φορολογία για τρόφιμα ψωμί κτλ κακής ποιότητας…

Η ΟΕΒΕΣΣ κατηγγειλε το παραεμπόριο που γίνεται για μεγαλο χρονικό διάστημα από την είσοδο της χώρας από τον Προμαχώνα όπου κάποιοι επιτήδειοι πλούτισαν εισάγοντας στην χώρα μας χωρίς παραστατικά παράνομα προϊόντα όπως είδη διατροφής, είδη υγιεινής φάρμακα οικιακές και ηλεκτρικές συσκευές ξυλεία ακόμη και ιατρικές υπηρεσίες χαμηλού τιμήματος χωρίς να αποδίδονται φόροι στο Ελληνικό Δημόσιο.
Αν και όλο το χρονικό αυτό διάστημα «παρέλασαν» διαφοροι υπουργοί και υφυπουργοί που φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ μόνο η ΟΕΒΕΣΣ κατάφερε με ουσιαστικές παρεμβάσεις να πιέσει την Πολιτεία έτσι ώστε να πάρει άμεσα μέτρα.

Οι «θησαυροί» που εντόπισαν στο τελωνείο Προμαχώνα

Ογδόντα δύο συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, έγιναν μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, μετά από αστυνομικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθρεμπορίου.
Αναλυτικά, κατασχέθηκαν 3.169 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 256 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών, 1.112,91 λίτρα υγρών καυσίμων, 332 πακέτα τσιγάρα,
9.540 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 77 λίτρα γεωργικών φαρμάκων και 60 οχήματα ως μέσα λαθρεμπορίας.