Φλερτ… από τους πειρατές των Μεσαίων – Της Σοφιας Σχοινα

Πειρατές των μεσαίων?Οι παλιοί πειρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στα μεσαία κύματα. Κυρίως στη δεκαετία του ’80’ αλλά και απο το ’60 και μέχρι τα τέλη του ’70 το ραδιόφωνο ήταν απαγορευτικό!

Για τους πειρατές οι ποινές ήταν αυστηρές κατά τη σύλληψή τους. Είχε πρόστιμα και φυλάκιση.Τότε το κράτος φοβόταν την προπαγάνδα και λιγότερο το κλασσικό για την εποχή…οι πειρατές κάνουν ζημιά στις τηλεπικοινωνίες!
Την εποχή του ’80 επικρατούσε η αφελέστατη άποψη ότι υπήρχε κίνδυνος να πέσει αεροπλάνο απο τους πειρατικούς σταθμούς!

Η φωνή του πειρατή θα μπορούσε να παρεμβει στον πύργο ελέγχου και ο πιλοτος θσ χάσει την επαφή του με αυτό.

Γι’ αυτό και καταδίωκαν όλους όσους είχαν την τρέλα να αγοράσουν τα πανακριβα μηχανήματα για να ακούσουν την φωνή τους να μεταμορφώνεται μέσα απο τα «μαγικά» μεσαία κύματα. Αγχος. Αγωνία. Λαχτάρα. Αλλά και πάθος ήταν τα εφόδια για να κατασκευάσουν το μηχάνημα την κεραία κι όλα όσα χρειαζόταν για να ακουστούν οι πειρατές και να έχουν το καλύτερο ραδιόφωνο της πόλης.

Το καλύτερο…αυτό, δηλαδή, που μετέδιδε τις περισσότερες αφιερώσεις!Τα αγόρια στα κοριτσια. Διστακτικά γινόταν το αντίθετο!! Πάντα χρησιμοποιούσαν μόνο μικρά ονόματα πχ.Ο Γιάννης στη Μαρία, που κάθεται τώρα στο μπαλκόνι της και ο πειρατής γειτονας της με ψευδωνυμο!!!Αλλά, τότε υπήρχε το φλερτ.Υπηρχε το φλερτ των αγοριών προς τα κορίτσια!! Κάθε σπίτι είχε ραδιόφωνο. Και τα κοριτσια ήταν με το τραντζίστορ στο αυτί.
Τώρα δεν υπάρχει φλερτ!Υπάρχει το facebook, οι φωτογραφίες και τα likes.

Τα προστιχα μηνυματα.Το γυμνο!Τώρα η ικανοποίηση και η ηθική αμοιβή γινεται απο τα likes και όλα τα επακόλουθα της διαδυκτιακής εποχής μας. Την δεκαετία του «80 ο πειρατής πληρωνόταν με την απήχηση που είχε η φωνή του και τα τραγούδια του.Το φλερτ ήταν ζωντανό μέσα απο το ραδιόφωνο!!Σήμερα ?Αυτό το «αληθινό» face προφίλ μας …αυτό το μοντέρνο απρόσωπο προφίλ μας, πόσο βγάζει το πραγματικό εαυτό μας.?