Υπέροχο έργο με τίτλο «Πνεύμα οχυρό»

Ένα γλυπτό, με … ανακυκλωμένα υλικά, φως και σκιά έρχεται στο Ρούπελ. Μια δημιουργία του εικαστικού Τριαντάφυλλου Βαϊτση, ειδικά για την εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ».
Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης είναι ο πρώτος Έλληνας εικαστικός που πρωτοπόρησε παράλληλα τόσο στον χώρο της trash art όσο και της shadow art συγκεράζοντας τα στοιχειά τους. Πώς; Κατασκευάζοντας άμορφες μάζες από σκουπίδια, στις οποίες όμως τίποτα δεν έχει τοποθετηθεί τυχαία. Κάθε κομμάτι μεγαλύτερο ή μικρότερο έχει συγκεκριμένη θέση και σκοπό. Όταν λοιπόν ο κατάλληλος φωτισμός χύνεται σε αυτές τις φαινομενικά άμορφες μάζες φανερώνονται στον τοίχο σκιές δημοφιλών πορτρέτων και όχι μόνο. «Μιλούν» μια ήρεμη, ανεπιτίδευτη γλώσσα. Μια νέα γλώσσα.
Η κυρίαρχη αντίφαση στο έργο του πρωτοπόρου καλλιτέχνη γίνεται άμεσα αντιληπτή. Η αρχικά άμορφη, μη παραστατική και απροσδιόριστη μάζα μετατρέπεται ,από τη μία στιγμή στην άλλη ,με τον κατάλληλο φωτισμό, σε μια ντελικάτη, παραστατική και συνάμα ρεαλιστική απεικόνιση.

 

 

«Αυτό είναι το τελευταίο μου έργο, με τίτλο «Πνεύμα Οχυρό». Έγινε για την αναβίωση της Μάχης των οχυρών Ρούπελ και θα τοποθετηθεί σε κάποια από τις στοές των οχυρών. Θα ανοίξει στο κοινό το διήμερο των εκδηλώσεων της αναβίωσης της Μάχης (12-13 Μαΐου) και στη συνέχεια θα παραμείνει εκεί», διαβάσαμε στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα στοιχεία για το έργο στο
http://roupel1941.gr/event/pnevma_oxyro/