Τραγωδια με νεκρούς – Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας έξω από τη Θεσσαλονίκη

Δύσκολη νύχτα για επιβάτες, συγγενείς, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική μετά τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου που εκτελούσε το Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Το τρένο εκτροχιάστηκε 200 μέτρα πριν το Σταθμό Άδενδρου, λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το δυστύχημα σημειώυθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:45, όταν η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.
Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

 

Πηγή voria.gr