Το «δώρο» του Μίνωα Κυριακού στους Γιάννη & Κωστα Δελή

Ο εφοπλιστής και καναλάρχης Μίνωας Ξ. Κυριακού «έφυγε» απο τη ζωή την Κυριακή το απόγευμα. Η είδηση αυτή σκόρπισε θλίψη στο Πανελλήνιο.

Μια άγνωστη ιστορία φέρνει σημερα στο φως το FONH.GR

Το 1990 το τηλεοπτικό κανάλι ΑNΤΕΝΝΑ TV εκπέμπει Πανελλαδικά και το σήμα φτάνει μέχρι και τις Σέρρες.

Οι δύο μαθητές τότε Γιάννης και Κώστας Δελης ενθουσιάζονται και παθιάζονται με τον νεο σταθμο και δημιουργούν τη χειρόγραφη εφημερίδα ΚΑΠ10 (δηλαδή ΚΑΠΤΑΙΝ) η οποία κυκλοφορησε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Το λογότυπο έμοιαζε με αυτό του ΑΝΤ1 όπως θυμούνται ακόμα και σήμερα συμμαθητές.

Το γράμμα

Οι δύο μαθητές δημοτικού, είχαν στείλει προς τον ΑΝΤ1 TV και τον Μίνωα Κυριακού ένα γράμμα το 1990, στο οποίο έγραφαν πως θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι. Μετά από δέκα ημέρες στην πατρική διεύθυνση των αδελφών Δελή, ήρθε ένας μεγάλος φάκελος με το πρώτο λογότυπο του ΑΝΤ1.

Ένα γράμμα στο οποίο ο Πρόεδρος είχε στείλει μέσω του τότε Γενικού Διευθυντή του σταθμού Σπήλιου Χαραμη ευχές… αλλά και δύο δώρα! Δύο μπλούζες φούτερ με τη μία να είναι άσπρη με το λογότυπο του ΑΝΤ1 Radio 97.5 και μια μπλε με το σήμα του καναλιού ΑΝΤ1. Φυσικά κανείς δεν περίμενε μια τέτοια κίνηση και λίγοι πίστευαν πως όντως από το κανάλι έστειλαν τις μπλούζες!

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Αργότερα όταν στην εκπομπή  «Καλημέρα Ελλαδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στις 16/4/1996 εμφανίστηκαν στην εκπομπή ως μαθητές Λυκείου τα αδέλφια Δελή, ο Κώστας επελεξε να φορεσει την μπλούζα – δώρο του 1990! Όταν είχαμε εξηγήσει την ιστορία στη δημοσιογράφο ανταποκρίτρια τότε της Θεσσαλονίκης Βίκυ Χατζηβασιλείου η ίδια δεν μπορούσε να το πιστεψει!

Στις 4 Ιουλιου 2012 (5 χρόνια ακριβώς πριν), ο ΑΝΤ1 κάλεσε εκ νέου τα αδέλφια στην εκπομπή μετά από 16 χρόνια έχοντας ήδη γίνει επαγγελματιες δημοσιογράφοι!

Η παραγωγη του ΑΝΤ1 βρήκε το πρωτοτυπο αρχειακό υλικό και δεν πίστευαν πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές μετά από χρόνια!

Δείτε τι εγραφε και τότε το Star Channel και τι δήλωσε ο Γ.Παπαδακης

Δείτε εδώ