Τι είπε ο Β. Καλαϊτζίδης στο ENA Channel

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΣ Βασιλης Καλαϊτζίδης μίλησε στο ΕΝΑ Channel το βράδυ της Δευτέρας και στην εκπομπή ΕΝΑ Live News.

 

«Δεν ήθελα να μείνω αμέτοχος κι έτσι αποφάσισα να κατέβω στις Επιμελητηριακες εκλογές. Έγινε μια κρούση επιχειρηματιών και έτσι αφού συνομίλησα με οικογενειακό και φιλικό κύκλο αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος.
Έχουμε μια δεμενη ομάδα. Έχουμε ομαδικό πνεύμα. Ειμαι περήφανος έστω για το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
Σε λίγες ημέρες θα είμαστε η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών.

Θέλουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Έχουμε νέα παιδιά στην ομάδα και η ενέργεια και η διάθεση που έχουν θα την βγάλουν σε αποτέλεσμα.

Θα είμαστε η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών.

Είχαμε ένα κακό ιστορικό στις εκλογές του 2011, εγώ είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δεν ξέρω αν είναι Πανελλαδική καινοτομία οι προεκλογικοι διακανονισμοί στους εκλογικούς καταλόγους. Εμείς κάναμε ένσταση. Νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου και του προέδρου είναι το ίδιο άτομο … κατά πόσο είναι αντικειμενικό; Δεν θέλω να σχολιάσω… Δύσκολα αποχωρίζονται καρέκλες. Όλα αυτά όσο κι αν θέλουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τους τόνους δεν μπορούμε να κρατήσουμε την αρχή της ισότητας…  Εχω απογοητευτεί, ωστοσο, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας.

Η κοινωνία μας έχει αγκαλιάσει. Συνεχίζουμε να μην ασχολούμαστε με τους αντιπάλους και θέλουμε να βοηθήσουμε.

6 χρόνια μετά ενώ έλεγαν πως θα ανεβάζανε τον Νόμο ωστόσο πήγαμε πιο κάτω.

Ανώνυμες καταγγελίες δέχθηκα από κάποιο μπλοκ την προηγούμενη εβδομάδα και πήγα στη Δικαιοσύνη. Θα ήθελα να σπαταλήσουμε την ενέργεια μας στο πως θα πάμε μπροστά τον Νόμο Σερρών. Θα συνεχίσουμε και θα τα καταφέρουμε, εμείς κοιτάμε την επόμενη ημέρα.

Θα δώσουμε λόγο σε όλα τα μέλη και θα δώσουμε μικρόφωνα και πάλι σε όλους.

Ο Νομός δεν έχει τουρισμό όπως θα έπρεπε και δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με κάποιον που στηρίζεται στη θάλασσα. Γινεται διέλευση χιλιάδων αυτοκινήτων προς τις παραλίες. Δεν έχουμε καταφέρει να αξιοποιήσουμε την γεωγραφική κατανομή του Νομού Σερρων. Θα μπούμε επιθετικά να αναδείξουμε γαστρονομια, θρησκευτικό και αθλητικό τουρισμό. Εχουμε και το Αυτοκινητοδρομιο. Θα απευθυνθούμε και στους Βαλκάνιους. Δίνουμε βαρύτητα στην εκπαίδευση των μελών του Επιμελητηρίου. Θα επαναλειτουργησουμε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Σερρών τη Σχολή Επιχειρηματια. Είναι επίσης αγροτικός νόμος και δεν έχει ούτε ένα πιστοποιημένο αγροτικό προϊόν. Δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί.

Το Επιμελητήριο ως φορέας είναι υποχρεωμένος να βγει μπροστά. Θα αναδείξουμε πολλά προϊόντα. 

Η φετινή χρονιά ήταν απελπιστικά μικρή η συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Σερρών στη ΔΕΘ. Εχουμε προτάσεις για συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις.

Η Serexpo ξεκίνησε και είναι μια καλή ιδέα απο την προηγούμενη Διοίκηση και θα την συνεχίσουμε κι εμείς, ωστόσο, ο χώρος δεν είναι και ο καλύτερος. Δεν ξέρουμε εάν είναι και ασφαλής ο χωρος. Θα πρέπει να τη μεταφέρουμε για  να αυξήσουμε συμμετοχές. Η Serexpo έχει αποπροσανατολιστεί.

Θα μεταφερθεί στο στρατόπεδο Παπαλουκά και θα οργανωθεί καλύτερα έτσι ώστε να διπλασιαστούν οι εκθέτες».