Τι έψαχναν με φακούς δίπλα στο Λιοντάρι της Αμφίπολης;

Τι μπορεί να έψαχναν με φακούς το απόγευμα του Σαββάτου γύρω από το λιοντάρι της Αμφίπολης τέσσερα ατομα;

Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι…

Ένα αυτοκίνητο σταματά επάνω στο δρόμο πριν την γέφυρα… Αρχικά οι περισσότεροι οδηγοί καταλαβαίνουν πως πρόκειται για μια ολιγόλεπτη στάση του οδηγου ή πρόκειται για κάποια βλάβη στο αυτοκίνητο. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει και να ρωτήσει τι έπαθαν.

Και μπορεί το ρολόι να δείχνει εφτά το απόγευμα όμως στο σκοτάδι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για να καταλάβεις τι γίνεται. Η ψιλή βροχή κάνει πιο εύκολη τη δουλειά τους και με τις κακές καιρικές συνθήκες περνούν απαρατήρητοι μιας και όλοι περνάνε από μπροστά τους βιαστικά χωρίς να τους προσέξουν ιδιαίτερα.

Δύο άτομα κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο με φακούς και κάνουν αρχικά πως ελέγχουν το δρόμο όταν βλέπουν κίνηση. Στη συνέχεια πολύ διακριτικά ελέγχουν την περιοχή και τη σαρώνουν με διαφορα ηλεκτρονικά μέσα ψάχνοντας  στα χωράφια.

Ρωτήσαμε στη Μεσολακκια εάν έχουν παρατηρήσει ανάλογες κινήσεις και μας είπαν πως ναι έχουν δει. Δεν μπορείς και να ελέγξεις μια τόσο μεγάλη έκταση μας είπαν χαρακτηριστικά. Αντίθετα ο Πρόεδρος της Μεσολακκιας Αθανασιος Ζουρνατζης πιστεύει πως η περιοχή ελέγχεται και πως γίνονται τέτοια.