«Τα σπάνε» οι Βούλγαροι στις κοντινές παραλίες

Κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται κυκλοφοριακό κομφουζιο στα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα από  αυτοκίνητα με Βουλγαρικές πινακίδες (τα περισσότερα τζιπακια) που έρχονται στην Βόρεια Ελλάδα!Όταν τα λέβα μετατρέπονται σε ευρώ αρχίζει το σφυξιμο, όχι όμως και το γλέντι όπως και τα μπάνια!

Τροχόσπιτα και κονσέρβες

Οι περισσότεροι πηγαίνουν Χαλκιδική, ενώ άλλοι έχουν σταθερό προορισμό τις κοντινές παραλίες του Στρυμονικού κόλπου! Τροχόσπιτα στήνουν όπου τους αρέσει. Μετά το μπάνιο ανοίγουν τις κονσέρβες και στήνουν ένα μικρό γλέντι με τραγούδια σε απόσταση αναπνοής από την θάλασσα!

Σαμπάνιες, κρασί και ψαρια!

Οι Βούλγαροι προτιμούν κρασι και τα ελληνικά ψάρια και όσοι έχουν οικονομική άνεση πηγαίνουν στις ψαροταβέρνες της περιοχής. Άλλοι πάλι ανοίγουν μέχρι και…  σαμπάνιες (φθηνές) για να γιορτάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Μία παρέα νεαρών Βουλγάρων άνοιξαν 5 σαμπάνιες και εψησαν κρέατα το μεσημέρι του Σαββάτου σε γειτονική παραλία χορεύοντας με τραγουδια από το ράδιο του αυτοκινήτου. Το γλέντι κράτα ώρες και με αυτόν τον τρόπο ζωής μπορούν να παραμείνουν στην παραλία τουλάχιστον μία εβδομάδα.