Τα νέα προεδρεία στα δημοτικά συμβούλια των περιφερειακών δήμων

Τον Θόδωρο Αραμπατζή ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών εξέλεξε η κάλπη για την εκλογή Προεδρείου του Σώματος την Κυριακή το πρωί . Ο κ. Αραμπατζής έλαβε στη ψηφοφορία της παράταξής του 22 ψήφους και 2 λευκά. Στη δεύτερη ψηφοφορία του Σώματος ψήφισαν συνολικά 36 άτομα και έλαβε 32 Ναι και 4 λευκά.Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Γάτσιος από τη μείζονα αντιπολίτευση ο οποίοςέλαβε 35 ψήφους και 1 λευκό. Για τη θέση του Γραμματέα εξελέγη ο Δημήτρης Τσαλίκογλου ο οποίος έλαβε 22 Ναι και 2 λευκά.Για τη θέση του Γραμματέα η παράταξη του κ. Μηλίδη δεν πρότεινε υποψήφιο και λανθασμένα ζητήθηκε από το Προεδρείο στη μείζονα αντιπολίτευση κάνει την πρότασή της που πρότεινε την κ.Χρυσούλα Δρίγκα και ξεκίνησε η ψηφοφορία. Υπήρξε προβληματισμός αν ακολουθείται σωστά η διαδικασία και πυροσβεστικά λειτούργησε ο Δ/ντής του Δήμου Σερρών Σοφοκλής Θεμιστοκλέους ο οποίος ξεκαθάρισε πως όταν η ελάσσονος αντιπολίτευση δε προτείνει υποψήφιο, η πρόταση γίνεται από την πλειοψηφούσα παράταξη και όχι από τη μείζονα. Έτσι προτάθηκε ο κ. Τσαλίκογλου.Κατά τη χθεσινή διαδικασία πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγη ο Χρήστος Χαρίτος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αντιπρόεδροι και στις δύο επιτροπές θα εκλεγούν στην πρώτη συνεδρίαση τους.

Ομαλά διεξήχθησαν οι ψηφοφορίες στους δήμους του νομού για την ανάδειξη νέων προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Στον δήμο Εμμανουήλ Παππά εξελέγησαν οι : Δήμητρα Πυρινή πρόεδρος, Βάϊα Πήλιου – Χαμάλη αντιπρόεδρος και Δημήτρης Τσιμουλάκος γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Ν. Ζίχνης εξελέγησαν οι : Παναγιώτης Πολυμέρης πρόεδρος, Μαγδαληνή Ταρπενίδου αντιπρόεδρος και Κατερίνα Μπουγιουκλή γενική γραμματέας.

Στον δήμο Ηράκλειας εξελέγησαν οι : Νίκος Γκόγκας πρόεδρος, Χρήστος Τσομπανίδης αντιπρόεδρος και Απόστολος Μπαλάσκας γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Βισαλτίας εξελέγησαν οι : Αθανασία Πάντσιου – Λουκάκη πρόεδρος , Αναστασία Μαλιαράκη αντιπρόεδρος και Νίκος Καδής γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Αμφίπολης εξελέγησαν οι : Γρηγόρης Κοδρόπουλος πρόεδρος, Σοφία Χατζηγεωργιάδου αντιπρόεδρος και Λάζαρος Τσομπανέλης γενικός γραμματέας.

Στον δήμο Σιντικής εξελέγησαν οι : Σάββας Σιδηρόπουλος πρόεδρος, Οδυσσέας Μπακούρας αντιπρόεδρος και Νίκος Ιντζές γενικός γραμματέας.

πηγη ΕΡΤ