Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Π.Θεοδωρίδη

Ένας από τους παλαιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Πέτρος Θεοδωρίδης, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης (4/4/13) στο Διαβαλκανικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του. Το FONH.GR δεν ξεχνά εκείνα τα γεγονότα…Ο ισχυρός άνδρας παραγοντικά είχε εισαχθεί στην Εντατική Μονάδα του Διαβαλκανικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης για 1,5 μήνα περίπου λόγω προβλημάτων στο αναπνευστικό.
Τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί από την μοιραία Τρίτη στις αρχές Απριλίου του 2013 και δεν αφήναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους θεράποντες ιατρούς, με τον Πέτρο Θεοδωρίδη να χάνει τελικά τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Πέμπτης σε ηλικία 65 ετών.
Ήταν μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός όταν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σε μηχανική υποστήριξη, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Στο πλευρό του τότε ήταν οι συγγενείς του αλλά και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανσερραϊκού, μεταξύ αυτών και ο ιατρός καρδιοχειρούργος Δημήτρης Φιλίππου.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέτρος Θεοδωρίδης διετέλεσε για 18 χρόνια πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής και δύο χρόνια διευθύνων σύμβουλος του «Γηραιού», ενώ ήταν αντιπρόεδρος στην ΕΠΑΕ για πάνω από 10 χρόνια και για λίγους μήνες πρόεδρός της. Για εννέα χρόνια ήταν πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός από το 2004 όταν και είχε έρθει στις Σέρρες.
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Πέτρου Θεοδωρίδη, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Football League και Football League 2, εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη τους για την απώλειά του. Το ίδιο έκαναν πολλές ομάδες από όλες τις κατηγορίες. Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του είναι χαρακτηριστικό ότι λίγοι θυμούνται αυτή την ημερομηνία που έφυγε από τη ζωή. Η οικογένεια του ακόμα και πέρυσι δεν έκανε τριετές μνημόσυνο με απόφαση των μελών της οικογένειας του. Πάντως έχουν αποκοπεί από την ΠΑΕ οριστικά εδώ και δύο χρόνια τα παιδιά του, αφού δεν κατέχουν και μετοχές στην ομάδα και δεν έρχονται στις Σέρρες.