Σωστές αποφάσεις με τις ανανεώσεις-Άποψη του Κώστα Δελή

Στο τέλος του 2017 ο Πανσερραϊκός προχώρησε στις πρώτες του κινήσεις και εγκαινίασε κατά κάποιο τρόπο την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Οι δύο πρώτες ανανεώσεις που έκανε η ομάδα με τους Δημήτρη Γκούρτσα και Στέργιου Τσιμίκα αποτελούν πολύ καλές κινήσεις. Ο μεν πρώτος έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα από πέρυσι κυρίως στον επιθετικό τομέα και ο δεύτερος δεν έχει να αποδείξει κάτι, το έχει κάνει με την συνολική παρουσία του. Αυτές είναι βέβαια οι σωστές κινήσεις της ομάδας που σέβεται και εκτιμά τις προσπάθειες των Σερραίων παικτών. Παλαιότερα είχαν γίνει πολλές λάθος κινήσεις, με παίκτες που προσέφεραν και έφευγαν από την ομάδα απρόσμενα, αντί να τους ανανεωθεί η συνεργασία. Θα κάνω μια αναφορά στην περίπτωση του Σάκη Μουτεσίδη, που έπρεπε να μείνει στην ομάδα και να δουλευτεί περισσότερο. Μαθαίνω πως έχουν γίνει συνομιλίες για να μείνουν και άλλοι παίκτες, όπως ο Κωνσταντίνος Δούμτσιος και μάλιστα με το να αυξηθούν οι αποδοχές του. Βλέπουμε ότι το παληκαράκι προσπαθεί και μπήκε δυνατά φέτος στην ομάδα, αλλά χρειάζεται και στήριξη για να μπορέσει να δώσει περισσότερα. Αυτή την στήριξη πρέπει να την πάρει από την ΠΑΕ με ψήφο εμπιστοσύνης.

Έτσι και αλλιώς είδαν στην ΠΑΕ, ότι δεν μπορούν να στηριχτούν σε πολυδάπανες μεταγραφές, ή σε λύσεις τύπου Φουσού Λάντο, που είχαν τελικά ημερομηνία λήξης. Καλύτερα να βλέπουμε παίκτες όπως ο Κυριάκος Γιαξής όπου άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλιά και τους νεαρούς Πέτρου και Μακούση που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο, παρά κάτι άλλους, που έρχονται και σκέφτονται μόνο τις συμμετοχές.Ο προπονητής Νέων Τάσος Σαββίδης έχει πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη και αυτό φαίνεται προς τα έξω.

Με ανυπομονησία περιμένουμε τις μεταγραφές για την περίοδο του Ιανουαρίου και τι κινήσεις ενίσχυσης θα γίνουν. Μου ζητάτε επίμονα να τοποθετηθώ για το θέμα του Ντούσαν Στέβιτς, όμως περιμένω και εγώ τις τελεσίδικες αποφάσεις και μετά θα είμαι εδώ για να πάρω θέση. Καλή χρονιά σε όλους και σε όλες.

ΦΩΤΟ-ΠΗΓΗ: ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ