Αναποδογύρισε τουριστικο λεωφορειο με μαθητες (Εικονες – Video)

Αναποδογυρισε ένα τουριστικο λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από το δημοτικό σχολείο Βαμβακοφυτου το οποίο πήγαινε εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη. Σε ένα σημείο κοντά στην Aγγιστα πηγαινοντας για Κρηνιδα λίγο πριν τις 9 το πρωι. Οι μαθητές είναι από το Βαμβακοφυτο και πήγαιναν εκπαιδευτική εκδρομη στην Αλεξανδρούπολη με ενδιάμεση στάση στο Πόρτο Λαγος. Όπως μας επιβεβαίωσε η Αστυνομία ευτυχώς δεν υπάρχουν θυματα. Οπως ενημερωθηκαμε αρκετοί γονείς πηγαίνουν να δουν τι συμβαίνει με τα οχήματα τους ενώ τα τραυματισμένα παιδιά μεταφέρθηκαν τα περισσότερα στο Νοσοκομείο Σερρων και τα υπόλοιπα σε Νοσοκομείο της Δράμας και Καβάλας. 30 άτομα συνολικά πήγαν στα νοσοκομεία, όμως δεν διατρέχουν κίνδυνο. Αξίζει να σημειωθεί πως το λεωφορείο δεν είναι του ΚΤΕΛ αλλά από ιδιωτικό πρακτορείο ταξιδίων που εδρεύει στις Σέρρες. Ο δήμος της νταλίκας ακόμα αναζητείται.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που απεγκλώβισαν ένα παιδί και μία γυναίκα από το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 18 γονείς, 13 παιδιά και 4 δάσκαλοι. Οι μαθητές σοκαρίστηκαν και τρομοκρατήθηκαν από το αναπάντεχο ατύχημα . Όσοι δεν τραυματίστηκαν επιβιβάζονται στο δεύτερο λεωφορείο και επιστρέφουν στο Βαμβακόφυτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΥΠΟ ΔΡΑΜΑΣ

Όπως δήλωσε στην «Σημερινή των Σερρών» ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.

Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά.  Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Δράμας βρίσκεται ένα παιδί, στο νοσοκομείο Σερρών βρίσκονται επτά παιδιά και δύο ενήλικες και στο νοσοκομείο Καβάλας βρίσκονται ένα παιδί και τρεις ενήλικες.

«Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους μικρούς μαθητές, γονείς και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου. Να μην ξαναπεράσει κανείς την περιπέτειά τους», έγραψε η Βουλευτής Σερρών ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή στο Facebook.

Περισσοτερα σε λίγο…

ΠΗΓΗ Φωτογραφιων Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

VIDEO Star channel

Στείλτε πληροφορίες & φωτογραφιες
Email : [email protected]
Ράδιο Cosmos 23210 63333 Πρωινή Ζωνη