Συνεταιριστικές Σερρών και Πιερίας συγκροτούν την Συνεταιριστική Τράπεζα Κ.Μακεδονιας

Σε ένα νέο, ενιαίο σχήμα, θα συμμετέχει πλέον η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, με αυτήν της Πιερίας, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Συνεταιριστικής τράπεζας Πιερίας στα μέσα Φεβρουαρίου. Εκεί, αποφασίστηκε η ανάπτυξη των πιστωτικών ιδρυμάτων, μέσω της συνένωσης και το πρώτο μεγάλο βήμα έγινε.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, θα ιδρυθεί μία νέα Συνεταιριστική Τράπεζα σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή αρχικά των δύο συγχωνευμένων Συνεταιριστικών τραπεζών, ενώ αργότερα θα επεκταθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, ιδρύοντας καταστήματα.

– Διαφήμιση –

Όλη η διαδικασία τελεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδας. Το όλο εγχείρημα και η δημιουργία μιας Συνεταιριστικής Τράπεζας σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για προσέλκυση νέων κεφαλαίων από επενδυτές και όχι μόνο. Προσβλέπει στην δυναμική ανάπτυξη, η οποία θα ωφελήσει τους μετόχους και τα μέλη, αλλά θα συνεισφέρει τα μέγιστα και στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

 

Πηγή Serrespost.gr