Συλλαλητήριο Αθήνα: «Να μην συμφωνήσουμε στην παραχάραξη της ιστορίας» είπε ο Μ. Θεοδωράκης

Συγκλόνισε η ομιλια του στο Συλλαλητήριο

 

Μηνύματα» εντός και εκτός της χώρας έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έφτασε το μεσημέρι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο γνωστός μουσουργός, ο οποίος χτες έπεσε θύμα αντιεξουσιαστών που βανδάλισαν το σπίτι του, ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλλοντας την επίθεση αυτή και εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης.

«Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης, και συνέχισε: «Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα συσσωρεύονται, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις νέες προκλήσεις».

Συμπλήρωσε δε, ότι τα Σκόπια «με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας».

«Τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τότε τι μπορεί να γίνει; Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε δε, ότι «η μόνη λύση είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Ανέφερε, επίσης, ότι οι πολίτες της χώρας οφείλουν να επαγρυπνούν για την «εδαφική ακεραιότητα της χώρας». «Εάν υποχωρήσουμε αυτή τη στιγμή από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορα της χώρας μας. Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας» ανέφερε ο ίδιος.