Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονιας κατεβαίνει ο Γιάννης Μαγκριώτης

Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 στην Κεντρική Μακεδονία θα κατέβει ο συνδυασμός «Κίνηση Προοδευτικοί Πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας», όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο συντονιστής της Κίνησης, Γιάννης Μαγκριώτης, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο κ.Μαγκριώτης τόνισε ότι ο επικεφαλής της παράταξης που θα διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη στην Κεντρική Μακεδονία θα επιλεγεί από την παράταξη.

«Μέσα από τις συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, τα επιμελητήρια, τα εργατικά κέντρα, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τα πανεπιστήμια και την τοπική αυτοδιοίκηση διατυπώνουμε προτάσεις. Στον βαθμό που θα υπάρξει ενδιαφέρον, η Κίνηση έχει στόχο να διεκδικήσει τη διοίκηση με ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Με ένα ανοιχτό, μη κομματικό, συνδυασμό με συγκεκριμένες ρεαλιστικές, αναπτυξιακές προτάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε πως τα βασικά προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας «είναι η οικονομία, οι κοινωνικές υποδομές και η απασχόληση, που επιδεινώθηκαν μέσα στην κρίση και δυστυχώς δεν φαίνονται σημεία ανάκαμψης».

Ο κ.Μαγκριώτης άσκησε κριτική στις διοικήσεις των Παναγιώτη Ψωμιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα, υποστηρίζοντας πως «από το 2011 δεν αξιοποίησαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Γι΄ αυτό συνεχίζουμε και ζούμε πιο έντονα την κρίση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ