Στέλιος Μαμιακας: Ένας νέος ταλαντούχος τραγουδιστής – Video

Σας παρουσιάζουμε το νέο λαϊκό τραγουδιστη Στέλιο Μαμιακα

 

Είναι ο Στέλιος Μαμιακας, είναι νέος, ταλαντούχος και ανερχόμενος λαϊκός τραγουδιστής. Ανεβαίνει σταδιακά τα σκαλιά της επιτυχίας και θα τον βρείτε μπροστά σας.

Γεννήθηκε στις 1 Ιουνίου το 1987 στις Σέρρες. Από τα παιδικά του χρόνια αγαπούσε την μουσική και το τραγούδι. Στα 12 του χρόνια άρχισε να παίζει ντραμς και κρουστά σε διάφορα μαγαζιά και συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες τις λαϊκής και έντεχνης μουσικής. Στα 28 χρόνια τον τράβηξε το τραγούδι και ερμηνεύει τραγούδια του Βασίλη Καρρά και πολλών άλλων τραγουδιστών.

Οι τραγουδιστές που συμπαθεί είναι οι:

Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου, Μ.Αγγελόπουλος, Βασίλης Τερλέγκας, Βασίλης Καρράς, Ζαφείρης Μελας, Πασχαλης Τερζής, Σταματης Γονίδης, Αντώνης Βαρδής και Γιάννης Πάριος.

Όμως πως βλέπει τη μουσική σήμερα;

«Η μουσική δεν είναι ένας αυτόνομος οργανισμός που εξελίσσεται από μόνος του. Το ένα είδος μουσικής γεννά το επόμενο αλλά ο λόγος που γέννησε αυτό και όχι κάποιο άλλο δεν μπορεί να αναζητηθεί στα γονίδια της μουσικής, αλλά έξω απ’ αυτήν. Η μουσική -όπως και η τέχνη συνολικά- δεν είναι αυτόφωτα σώματα, περισσότερο μπορούμε να τα παρομοιάσουμε με δορυφόρους που ακολουθούν την κίνηση και την πορεία της κοινωνίας.

Αυτή τη διευκρίνιση την κάνω για τον λόγο ότι η ιστορία της μουσικής τις περισσότερες φορές διδάσκεται ξεκομμένα από την ιστορία και τις συνθήκες των κοινωνιών που την γέννησαν και αφήνει την εντύπωση ότι το ένα είδος μουσικής μας οδηγεί στο επόμενο λόγω μιας εσωτερικής εξέλιξης της μουσικής. Σαν το ένα είδος να εγκυμονεί ή να προδιαγράφει κατά κάποιον τρόπο το επόμενο. Αυτή η άποψη μπορεί να κολακεύει τους εκάστοτε σύγχρονους καλλιτέχνες που μπορεί να θεωρούν τους εαυτούς τους την κορωνίδα όλης της προηγούμενης καλλιτεχνικής ιστορίας, αλλά είναι πέρα για πέρα ανυπόστατη. Η μουσική δεν εξελίσσεται αφ’ εαυτή ούτε γίνεται καλύτερη με τον χρόνο, αλλά ακολουθεί την ζωή των ανθρώπων και των κοινωνιών και άλλοτε είναι καλύτερη, ενώ άλλοτε χειρότερη.Ο τρόπος που ακούμε και αντιλαμβανόμαστε την μουσική αλλάζει από γενιά σε γενιά και ενίοτε και μέσα στην ίδια γενιά. Όσοι δεν έζησαν κάποια συγκλονιστική αλλαγή στα καλλιτεχνικά και στα κοινωνικά πράγματα -κυρίως οι πιο νέες γενιές- νομίζουν ότι η μουσική λειτουργούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο και δεν έχουν κάποιο μέτρο σύγκρισης καλύτερο ή χειρότερο για να κρίνουν αυτό που ζουν.
Η σύγχρονη αντίληψη του ανθρώπου για την μουσική βασίζεται στην αντίστοιχη αντίληψή του για την ζωή».

Ακούστε τον να ερμηνεύει τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών.