Σοκολατουχα γάλατα που αγαπήσαμε & μεγαλώσαμε μαζί

Σοκολατουχα γάλατα διαφόρων εταιρειών που αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε με αυτά!Τα παιδιά λατρεύουν το γάλα με κακάο και οι γονείς διάλεγαν σοκολατουχα με τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Τα θρυλικά σοκολατουχα σας τα παρουσιάζουμε σε ενα μοναδικό αφιέρωμα.

 

Το σοκολατουχο γάλα, ειδικά για τα αγόρια δεν είναι απλώς ένα γάλα! Είναι τρόπος ζωής, αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια, αλησμόνητη γεύση. Οι γονείς έβρισκαν αυτό τον τρόπο για να δώσουν γάλα στα παιδιά που δεν έπιναν. Οι γονείς ήθελαν να έχει περισσότερα ωφέλιμα συστατικά και τα παιδιά υπέροχη γεύση. Θυμάστε τα γάλατα με κακάο της ΣΕΡΓΑΛ; Με το πλαστικό μικρό μπουκαλάκι και το καπάκι από αλουμινόχαρτο; Ήταν πολύ ελκυστικό στα ψυγεία των ψιλικατζιδικων, των μπουγατσατζιδικων και των φούρνων.

Τα Σερραικα γάλατα με κακάο ήταν επίσης στις προτιμήσεις των μικρών φίλων. Ανάμεσα σε ΣΕΡΓΑΛ, ΚΡΙ-ΚΡΙ και Νεογαλ, ΤΟΠΙΝΟ, NJOY μπορούσες να διαλέξεις τι σου αρέσει περισσότερο σε γεύση ή συσκευασία.

 

 

 

Κανεις δεν μπορεί να ξεχάσει και το θρυλικό Choco Πανσερραϊκός

της ΚΡΙ-ΚΡΙ έγραψε ιστορία.

Στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν πως το ΤΟPINO ήταν το μοναδικό γάλα με κακάο που ταιριάζει με μπουγάτσα!

 

Ναυαρχίδα της ΔΕΛΤΑ το πολυδιαφημισμενο Milko, αργότερα Milkoμπουκαλο!

Το Carnation είναι ένα από τα αγαπημένα γάλατα των παιδιών. Το έπαιρνες κυρίως από τα Super & mini markets. Μεγάλη και η διαφήμιση στην τηλεόραση.

Όλο το μυστικό βρισκόταν στο τσίγκινο κουτάκι και στο μότο της διαφήμισης “την απίστευτη γεύση να πίνεις, άντρας σαν τον Carnation να γίνεις”. Ίσως το μοναδικό από τα παρακάτω γάλατα που ήταν 27 φορές πιο απολαυστικό όταν το έπινες ζεστό, ή τουλάχιστον όχι παγωμένο. Ο μκαταλάβου

Αντίπαλο δέος το κουτάκι Dolca, με ίδια γεύση με το Carnation.

To Choq της NOYNOY έμοιαζε με ότι κυκλοφορεί στην αγορά.

Η ΝΟΥΝΟΥ μπήκε πολύ δυναμικά στην συγκεκριμενη ειδική αγορά για τους μικρούς φίλους και με το Choice το οποίο έβρισκες στα ράφια των Super Markets

 

 

 

 

 

 

 

 

Εσείς τι γάλα με κακάο πίνατε μικροί;

 

Το Yoko Choco δεν ήταν πολύ καλό ως γάλα όμως αγαπήθηκε κυρίως από τους γονείς και τα παιδιά για την συσκευασία του η οποία ήταν πρακτική για εκδρομές. Χωρούσε στις σχολικές τσαντες ή ακόμα και σε τσέπες των μπουφάν.

Το ρόφημα-σφηνάκι. Το κιτρινοκαφέ του χάρτινο κουτάκι με το ενσωματωμένο καλαμάκι ήταν το αντικείμενο-φετίχ των μαθητικών μας χρόνων. Σήμερα, στα ψυγεία των σούπερμάρκετ μπορείς να βρεις το Yoko Choco Junior. Καμία σχέση. Βεβήλωση του ονόματος και των αθώων μας ψυχών. 

Το Coco Milk της ΑΓΝΟ σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Βόρεια Ελλάδα.

Η γαλακτοβιομηχανία επένδυσε διαφημιστικά στην τηλεόραση με πρωταγωνιστή τον Χάρρυ Κλυνν!

Η Ovaltine ήταν μια σκόνη που ήταν μια εναλλακτική λύση για το καθημερινό γάλα των παιδιών.

Διάδοχος της Οβομαλτινης το HEMO! Σε γυάλινο βάζο και με σιδερένιο καπάκι.

Το μόνο με Βύνη την οποία και διαφήμισε. Ίσως η πιο αγαπημένη σκόνη κακάο στο γάλα που προτιμούσαν τα παιδιά και κυρίως οι Γονείς για τα πλούσια συστατικά στοιχεία.

Η Ελλάδα και η Γαλλία ήταν οι μοναδικές χώρες της Nestle που έμαθαν το Nesquik με σήμα τον Κουικαρα! Αργότερα η εταιρεία θα λανσάρει στην κίτρινη συσκευασία το κουνέλι.

Στην ίδια κατηγορία το Caotonic της Γιώτης.

 

Το πιο σύγχρονο κακάο γάλα το οποίο έκανε τάση στη νεολαία το N’JOY της γαλακτοβιομηχανιας ΦΑΓΕ.

Η ΦΑΓΕ λάνσαρε επίσης και το γνωστό στους νεότερους N’JOY σε μπουκάλι

 

Πηγες: Διαδίκτυο

Oneman.gr

Gazzetta.gr

Η Γωνιά του Συλλέκτη (ομάδα Facebook)