Σε αποθήκη πυρομαχικών πιθανοτατα να μεταφερθούν οι 410 τόνοι εκρηκτικών του πλοίου «Andromeda»

Σε αποθήκη πυρομαχικών σε περιοχή των Σερρών υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν οι 410 τόνων εκρηκτικών του πλοίου «Andromeda», που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα OnAlert.gr

Στην περίπτωση των Σερρών φέρονται να έχουν καταλήξει αυτήν την στιγμή υπουργείο Ναυτιλίας και Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, για το ζέον ζήτημα της μεταφοράς του εκρηκτικού φορτίου.

Άλλωστε η άμεση απομάκρυνση του, από το λιμάνι του Ηρακλείου, των 410 τόνων εκρηκτικών, που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλοίο «Andromeda» στα ανοιχτά της Κρήτης, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με δεδομένο τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας που ελλοχεύει η παραμονή του στο λιμάνι του νησιού.

Παράλληλα εκπονείται και ο σχεδιασμός της μεταφοράς των εκρηκτικών στην οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει αρματαγωγό του Πολεμικού μας Ναυτικού με την συνοδεία φυσικά των απαραίτητων πλωτών μέσων γενικής υποστήριξης και όχι μόνο. Σε κάθε περίπτωση οι ίδιες πηγές ενημέρωσης τόνιζαν στο OnAlert ότι εντός των προσεχών εικοσιτετραώρων αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο απομάκρυνσης των εκρηκτικών το οποίο θα εξελιχθεί σταδιακά.

Δεν αποκλείεται φυσικά η επιχείρηση μεταφόρτωσης και μεταφοράς του εκρηκτικού φορτίου να πραγματοποιηθεί άμεσα ίσως και εντός της ημέρας. Στο μεταξύ, Τούρκοι αξιωματούχοι ήδη διεξάγουν έρευνα σχετικά με την υπόθεση του «πλοίου- φαντάσματος», το οποίο απέπλευσε από την Τουρκία, και εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου ανοιχτά του Αγίου Νικολάου Κρήτης.Η τουρκική πρεσβεία στην Τρίπολη είχε προβεί σε ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι το φορτηγό πλοίο είχε άδεια να μεταφέρει εμπορεύματα από την Τουρκία στην Αιθοπία και όχι στη Λιβύη, ενώ υπογραμμίζει πως η Τουρκία συμμορφώνεται με τους σχετικούς κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών.

 www.onalert.gr
Πίσω στην Κορυφή