Πωλητές που κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πελατών (φωτο)

Ένα δύσκολο επάγγελμα σήμερα είναι να είσαι πωλητής προϊόντων, αφού πρέπει να πείσεις τους περαστικούς πολίτες να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα που προωθείς. Παιδια της αγοράς, ελεύθεροι σκοπευτές και ο κόσμος τρέχει, βιάζεται, έχει τα προβλήματα του, σε βλέπει και λίγο καχύποπτα!!!

Το FONH.GR βρήκε στην πόλη των Σερρών δύο πωλητές που έχουν κερδίσει με την δουλειά τους πολύ κόσμο και «παλεύουν» καθημερινά για το μεροκάματο!!!

Ο Νίκος Αβραμίδης (Κατάστημα Vodafone) θα στα προτείνει όλα

Στην οδό Μεραρχίας συναντάμε τον Νίκο, έναν πωλητή (Hunter) που θα σου προτείνει νέα προγράμματα καρτο κινητής τηλεφωνίας, νέα πακέτα της εταιρείας που εργάζεται και θα σου δώσει νέους αριθμούς. Ευγενικός, γλυκομιλητος, θα καταλάβει με το που σε δει τι θέλεις και ποιος οι ανάγκες σου. Όσο και αν του αρνείσαι ευγενικά σε αυτά, θα ακούσεις τι θέλει να σου πει.

Ο ίδιος έχει διακρίσεις από το 2014 και για τρεις σερί σεζόν στο δικτυο καταστημάτων Σερρων-Δραμας-Καβαλας Δημητρακόπουλος. Αυτό που μας είπε είναι

«Όλα ξεκινάνε από την θέληση και την αγάπη για αυτή την δουλεια. Πάντα με το χαμόγελο και την καλή διάθεση προς τους πελάτες μας».

Τον Νικο θα τον βρείτε σε δύο σημεία της πόλης, στην γωνία της Μεραρχίας κάτω από το Επιμελητήριο στο κατάστημα της Vodafone (Π.Κωστοπουλου) και στην γωνία απέναντι από το Δημαρχείο.

Ο Χρηστος Γραφαλης (Τμήμα Μαναβικής-Κάντζα) θα σε πείσει…

Ένας ακόμη πωλητής αναγνωρίσιμος πλέον σε πολύ κόσμο είναι ο Χρήστος Γραφαλης που εργάζεται στο σούπερ μάρκετ «Κάντζας». 18 χρόνια εργαζόμενος το «πάλεψε» πολύ να καθιερωθεί και να τα καταφέρει. Εδώ και χρόνια στο τμήμα Μαναβικής πείθει τους περαστικούς πελάτες να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ φρούτα και λαχανικά. Δεν διστάζει να φωνάζει για την πραμάτεια του. Με την ευγένεια του και τον γλυκομιλητο λόγο του σε πείθει να μπεις και να αγοράζεις προϊόντα.

Δεν σε αφήνει εύκολα να φύγεις μέχρι να σου πει τι θέλει και να σου προτείνει τα καλύτερα. Μάλιστα το 2006 αναδείχθηκε από την εταιρεία του «Καντζα», ως καλύτερος πωλητής της χρονιάς. Μιλώντας ο Χρήστος στο FONH.GR μας είπε

«Αγαπώ πολυ την δουλειά μου. Πρέπει να είσαι ευγενικός, με ένα χαμόγελο, κοντά στον κόσμο. Να είμαστε αισιόδοξοι και όχι σταβομουτσουνοι κάθε ημέρα».

Τον Χρήστο θα τον βρείτε σήμερα στο σούπερ μάρκετ «Κάντζας» που βρίσκεται πίσω από το ΙΚΑ στις Σέρρες. Έχει αλλάξει εδώ και χρόνια πολλά καταστήματα στην πόλη.