Ποιοι & γιατί «γκρέμισαν» το Μουσείο Τύπου; – Ποιος ο ρόλος της Ρούλας Τσερκέζη;

Η ερώτηση του Βασιλη Χρυσανθιδη στο πρόσφατο Δημοτικό Σύμβουλο Σερρών, δημιούργησε ήδη αλυσιδωτές αντιδράσεις και σχόλια μετά την αποκάλυψη, πως η δημοσιογράφος της ΚΕΔΗΣ Ρούλα Τσερκεζη, ενώ πληρώθηκε κανονικα, φαίνεται πως δεν εργάστηκε ανάλογα και για το ψηφιακό Μουσείο Τύπου Σερρών.

Θυμιζουμε πως η θέση που κατέχει είναι διπλή (γραφείο τυπου-ψηφιακο μουσείο τύπου) και ενώ έστελνε δελτία τύπου προς τους δημοσιογράφους ως υπεύθυνη γραφείου τύπου, ωστόσο δεν ανεβαζε ή δεν έστειλε τίποτα για το Μουσείο Τύπου.

Η απάντηση – δικαιολογία του Προέδρου της ΚΕΔΗΣ Βασίλη Τερζή, ήταν πως τόσο καιρό μάζευε υλικό, όμως κανείς από ότι φαίνεται δεν τον πίστεψε.

Ποιοι «έριξαν» την ιστοσελίδα;

Ερωτηματικά προκαλεί ποιοι και γιατί δεν ανανέωσαν την ιστοσελίδα ιδιοκτησία της ΚΕΔΗΣ mtser.gr. Το πόσο είναι πολύ μικρό της τάξης των 50€!

Η ιστοσελίδα δεν ανανεώθηκε επί προεδρίας Ευθυμη Ραμποτα όταν η θητεία του δημοσιογράφου Γιάννη Δελή είχε λήξει. Για ένα μεγάλο διάστημα η ΚΕΔΗΣ δεν ειχε δημοσιογράφο και δεν ανανέωσε οπως όφειλε τις δύο ιστοσελίδες, τόσο την ιστοσελιδα kedis.gr όσο και την ιστοσελίδα του Μουσείου Τύπου mtser.gr

Ο νέος πρόεδρος Βασίλης Τερζής όταν ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου, ενώ γνώριζε πως οι ιστοσελίδες είναι «πεσμένες» ροκανισε ολο το Καλοκαίρι και πρόσφατα κάνει τον διαγωνισμό για τις ιστοσελίδες με υπέρογκα ποσά δυσανάλογα με τις τιμές και τις υπηρεσίες της αγοράς. Σε συνεντεύξεις του έλεγε πως ήταν στις άμεσες προτεραιότητες του.

Ο ρόλος της Τσερκεζη

Η δημοσιογράφος Ρούλα Τσερκεζη προσλήφθηκε τον Ιούνιο από την ΚΕΔΗΣ αφού κατέβασε την οικονομική προσφορά σε διαγωνισμό και ζήτησε να πληρώνεται για τις δύο θέσεις με ελάχιστα χρήματα κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά από τον δημοσιογραφικό κόσμο. Αφού έριξε κατά πολυ τις τιμές δεν ανέβασε ούτε ένα ρεπορτάζ- αφιέρωμα για το Μουσείο Τύπου. Αν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Δελης δήλωσε δημόσια πως θα βοηθήσει την κ.Τσερκεζη η ίδια δεν επικοινώνησε ακόμα και σήμερα για να παραλάβει τους κωδικούς τουλάχιστον από την ομάδα στο Facebook, αφού η ιστοσελίδα δεν υπάρχει. Η κ.Τσερκεζη εάν μάζεψε όντως υλικό σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ τότε έπρεπε να το δημοσιεύσει τουλάχιστον στην ομάδα στο Facebook για να καλύφθει η ίδια και κατ’ επέκταση να καλύψει και την ίδια την ΚΕΔΗΣ από την γύμνια της. Αντιθετα, έκανε ομάδα στο κοινωνικό δίκτυο Facebook για την ΚΕΔΗΣ, ενώ παράλληλα δεν ασχολήθηκε καθόλου με την ομάδα του Μουσείου Τύπου.

Ερωτηση

Αλήθεια, η ίδια ή η ΚΕΔΗΣ μπορεί να βγάλει στη δημοσιότητα με αριθμό πρωτοκόλλου το ενημερωτικό σημείωμα της δημοσιογράφου που παρέδωσε στα εποπτικά οργανα για να μπορέσει να πληρωθεί; Εκεί θα φανεί πως περιγράφει η ίδια την εργασία της στην ΚΕΔΗΣ.