Ποιοί «σαμποτάρουν» την επίσκεψη Παυλόπουλου στην Αμφίπολη!

Ιδιαίτερη βαρύτητα προσδίδει με την παρουσία του στο μνημείο του τύμβου Καστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μια περίοδο που η απαξίωση τoυ από το ΥΠ.ΠΟ ξεπέρασε κάθε όριο.

Η αποδοχή της πρόσκλησης που εστάλη στον κύριο Παυλόπουλο από το Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο αποτελεί τιμή για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η παρουσία του πρώτου πολίτη στην ανασκαφή, σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό.

Ότι πολιτισμός των αρχαίων Μακεδόνων δεν χωράει καμίας αμφισβήτησης και ότι αποτελεί χρέος του κάθε έλληνα η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι αρχές όμως που πρεσβεύει ο κύριος Παυλόπουλος ίσως δεν βρίσκουν ένθερμη υποστηρίκτρια τη Γ.Γ του Υπουργείου Μαρία Βλαζάκη η οποία και επιχειρεί για μια ακόμη φορά να υποβαθμίσει την Αμφίπολη «σαμποτάροντας» αυτή τη φορά επικοινωνιακά την επίσκεψη του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας .

Υπηρεσιακό έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας απαγορεύεται να εισέλθουν εντός του αρχαιολογικού χώρου του τύμβου Καστά , όλοι οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες, ενώ στο ίδιο έγγραφο περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που θα μπουν στο μνημείο, στους επτά.

Μάλιστα σύμφωνα με τις υποδείξεις οι δημοσιογράφοι θα παραμείνουν εκτός της εξωτερικής μπάρας δίπλα στο αστυνομικό φυλάκιο σε μια απόσταση 130 μέτρων από το μνημείο.

Η πρωτοφανής έγγραφη οδηγία,(26-09-2017) που μπορεί να χαρακτηριστεί έως και ασέβεια απέναντι στο θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, προκαλεί πολλά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, κάτι που δεν έχει γίνει στην περίπτωση άλλων επιφανών επισκεπτών όπως τουΟικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, 22 ευρωβουλευτών ,Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κυριάκου Μητσοτάκη, Λυδίας Κονιόρδου, Αριστείδη Μπαλτά, και Νίκου Ξυδάκη.

Με δεδομένο λοιπόν ότι τον πρώτο πολίτη της χώρας ακολουθεί πάντα η κρατική τηλεόραση η οποία μπορεί να δώσει εικόνα σε όλα τα ιδιωτικά κανάλια , το ερώτημα που μπαίνει είναι ,τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτός ο περιορισμός και γιατί επιχειρείται ο «φυλακισμός» των δημοσιογράφων και των τοπικών μέσων ενημέρωσης κάτι που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές;

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η κυρία Βλαζάκη δια μέσου της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Πηνελόπης Μάλαμα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει προσκόμματα μπροστά στο φόβο μιας ενδεχόμενης δήλωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Μακεδονικότητα του μνημείου αφού θα την εκθέσει το ίδιο με τις στενές συνεργάτιδες της, αρχαιολόγους Αγγελική Κοτταρίδη και Τζένη Βέλενη, που αποφάνθηκαν και συνέταξαν το πόρισμα που εμφανίζει εδώ και τρία χρόνια το μνημείο ως Ρωμαϊκό δημιούργημα.

Για αυτό και μόνο το λόγο η Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποδυναμώσει την τηλεοπτική εικόνα του Προκόπη Παυλόπουλου μπροστά στην είσοδο με τις σφίγγες και να περιορίσει την επαφή του Προέδρου με τους δημοσιογράφους.

Διότι γνωρίζει πολύ καλά και κάτι άλλο, που αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες.

Ότι μόνο ο πρώτος πολίτης που ενώνει τη χώρα μπορεί να επισφραγίσει , να νοηματοδοτήσει και να αναβαθμίζει με την παρουσία του την συγκεκριμένη ανακάλυψη που η ίδια εντέχνως πολέμησε έως τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι ενημερωμένα για το τελεσίγραφο προς τους δημοσιογράφους και έχουν ήδη μεριμνήσει για την καλύτερη ξενάγηση του κυρίου Παυλόπουλου στο μνημείο ώστε να μη προκληθεί καμία αναστάτωση και καμία διαμαρτυρία από τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκε, η ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνει από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή ως εκπρόσωπο της Διεύθυνσης αναστήλωσης του ΥΠ.ΠΟ που έχει και την ευθύνη του μνημείου.

Η προτίμηση όμως στο πρόσωπο του κυρίου Λεφαντζή δεν είναι τυχαία καθώς στην Προεδρία της Δημοκρατίας γνωρίζουν και για την μεγάλη ανακάλυψη που παρουσίασε πρόσφατα στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας , και αφορά στο πρώτο πολεμικό ατμόπλοιο στον κόσμο το «Καρτερία» που πήρε μέρος στην Ελληνική Επανάσταση .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παράλληλα θα ενημερωθεί για την εξέλιξη και την πρόοδο των έργων στην Αμφίπολη μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων , από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.