Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος ΕΒΖ Π.Αλεξακης

Είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις 26 Οκτωβρίου 2017 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το νυν διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης υπέβαλε σήμερα το πρωί κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, σε μια περίοδο που η επιβίωση ή η κατάρρευση της ΕΒΖ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της.

Με την παραίτηση Αλεξάκη έχουμε την εκδήλωση μιας ακόμη διοικητικής κρίσης στην ΕΒΖ στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Ο κ. Αλεξάκης είχε αναλάβει καθήκοντα προέδρου στις 26 Οκτωβρίου 2017 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που συγκροτούν το νυν διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι οι έντονες αντιδράσεις των τευτλοπαραγωγών που οφείλονταν στην καθυστέρηση των πληρωμών τους είχαν προκαλέσει νωρίτερα μέσα στο 2018 την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. κ. Γεράσιμου Τσιαπάρα, ο οποίος και δεν αντικαταστάθηκε.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φανεί αν τελικώς θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον από ιδιώτες για την απόκτηση του ομίλου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σε διαφορετική περίπτωση η ΕΒΖ βρίσκεται μια ανάσα από την ολοκληρωτική κατάρρευσή της.

Πηγή Voria.gr