Παραγκωνισμενη η αγορά της Νιγρίτας

Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η αγορά της Νιγρίτας. Στην αυτοψία του FONH.GR τα συμπεράσματα δεν είναι ιδιαίτερα θετικα.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν «γυρνάει» το χρήμα από ξένο κόσμο. Πολλές φορές οι καταστηματάρχες περιμένουν αρκετά για να μπουν πελάτες στα μαγαζιά τους κι όταν μπαίνουν αγοράζουν πολύ περιορισμένα. Υπάρχει μερα μας είπαν που δεν μπήκε κανένας πελάτης στο μαγαζί. «Γιατί να ανοίξω πρωί, αφού δεν περνά κανένας εκείνες τις ώρες. Όλη η δουλειά είναι 11:00 – 13:00. Δεν δούλεψες εκει, καθάρισες», μας λέει ένας καταστηματάρχης.

«Οι νέοι έχουν φύγει μαζικά. Άλλοι τράβηξαν σε μεγάλες πόλεις και άλλοι στο εξωτερικό. Αν δεν έχει κόσμο η αγορά πως να δουλέψει», μας λέει ένας καταστηματάρχης ο οποίος βλέπει μετά με τη μέρα την αγορά να μαραζώνει.

Στην περιοχή βλέπεις αρκετά κρεοπωλεία,  Super Market, καφετέριες και snack bar. Ορισμένοι καταστηματάρχες κάνουν καθημερινό αγώνα για να τα καταφέρουν.

Η αισιόδοξη πλευρά

Ο Γιάννης Νικολός άνοιξε αυτό το κατάστημα το 2006 και επένδυσε στην περιοχή. Έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με τους πελάτες τους οποίους έχει διευρύνει με άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Η Cosmote TV τον εξουσιοδότησε και έτσι συμπληρώνει το εισόδημα του με εγκαταστάσεις κεραιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο αδερφός του Κωνσταντίνος Νικολός ίδρυσε κι αυτός εταιρεία με γραφεία στο κέντρο της Νιγρίτας. Γεωπόνος στο επάγγελμα δεν έφυγε στις Σέρρες και προτίμησε τη γενέτειρα του. Ο ίδιος καταφέρνει με την εταιρεία «Γεωμεριμνα» να εδραιώσει την πελατεία του την οποία και καθημερινά διευρύνει μέχρι και στις Σέρρες.

Τα δύο αδέλφια δίνουν το παράδειγμα & την ελπίδα στην περιοχή