ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Χ.Καραθανάση-Ερασιτέχνη (φωτό)

 

Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο

Μέσα σε καλό κλίμα εξελίχθηκε η συνάντηση του Σερραίου επιχειρηματία Χρήστου Καραθανάση με την διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού στα γραφεία του ΜΓΣ οδό Κέρκυρας. Περίπου 2 ώρες διήρκησε η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και από ότι φαίνεται (παρά τις μικρές εντάσεις και κάποιες αντιρρήσεις) θα τα…βρουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. «Με κοινή βούληση, θα βρεθεί ο τρόπος», ήταν μια κοινή δήλωση που αρκέστηκαν να κάνουν μετά το τέλος της συνάντησης ο επιχειρηματίας Χρήστος Καραθανασης και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Βασίλης Χατζημιχαηλιδης.

Έτσι λοιπόν από αύριο συντάσσεται από τα νομικά τμήματα το συμφωνητικό των δύο πλευρών, έτσι ώστε να δοθεί το χρίσμα στον κ.Καραθανάση και την ομάδα του, για να σχηματίσουν διοίκηση για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών περίμεναν από κάτω από τα γραφεία διακριτικά την εξέλιξη της συνάντησης.

Το FONH.GR σας παραθέτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους βασικούς διαλόγους που ειπώθηκαν στην συνάντηση που κράτησε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Αρχικά ο κ.Καραθανάσης έφτασε στα γραφεία του ΜΓΣ με τον νομικό εκπρόσωπο του Γιώργο Ζιώγα και ένα παλιό μέλος της ΠΑΕ τον Ιορδάνη Καπλανίδη και τον συνεργάτη του Μιχάλη Τσιώτσιαλα. Σύσσωμο παρατάχθηκε το Δ.Σ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός στα γραφεία.  

 

Βασίλης Χατζημιχαηλιδης (Πρόεδρος ΜΓΣ Πανσερραϊκός): «Ο Πανσερραϊκός μετά τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική ξαναέρχεται στον Α.Σ και περνάει δύσκολες στιγμές. Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας και ενημερώσαμε το δ.σ. σχετικά με την πρόταση που έχετε καταθέσει. Θέλουμε την διάρκεια από πλευράς σας στην συνεργασία μας και την βεβαίωση για μια καλή αγωνιστική πορεία της ομάδας. Το τμήμα δεν έχει χρέη, είναι ένα ποσό 3.000 ευρώ που πρέπει άμεσα να πληρωθεί. Θα πρέπει να τελειώσει η εκκαθάριση της ΠΑΕ και τότε μπορεί να ανέβει η ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Χρέη για ΙΚΑ και τρίτους είναι στα 300.000 ευρώ. Και φυσικά το θέμα του Ντούσαν Στεβιτς, αλλά όλα αυτά από την σεζόν που πέρασε και η ΠΑΕ πλέον δεν υφίσταται».

Χρήστος Καραθανάσης (Επιχειρηματάς):
«Όταν ήρθα το 2013 είχα όραμα για την ομάδα, είχα ένα σχέδιο και είχα δει τα γήπεδα. Να γίνω μέλος του ΜΓΣ αυτό ήθελα. Έρχεται ένας Σερραίος να μαζέψει τα κομμάτια της ομάδας και να μπουν σε μια σωστή σειρά. Υπάρχουν όμως κάποια ζητήματα, Που θα κάνει προπόνηση η ομάδα;, δεν έχει μπάλες. Αυτά που πίστευα το 2013 τα λέω και τώρα. Να οργανώσουμε την ομάδα, με τις ακαδημίες και το σπίτι του και να έχει αθλητικό κέντρο. Έφυγα κακήν κακώς τότε, τώρα έρχομαι για δεύτερη φορά και ζητάω την ομάδα. Δεν μίλησα καθόλου τότε δημόσια για όσα έγιναν. Θέλω το καλό του Πανσερραϊκού».
Για λίγο πήρε τον λόγο ο έφορος στο τμήμα του μπάσκετ Πανσερραϊκου Θάνος Μηλούσης ο οποίος ήταν στην ίδια θέση του κ.Καραθανάση πέρυσι για το μπασκετικό τμήμα.Νωρίτερα υπήρξε μια μικρή διένεξη του κ.Καραθανάση με τον επίτιμο πρόεδρο του ΜΓΣ Γιώργο Σιδέρη.

Ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα μπει κάποιος ανάμεσα στην συμφωνία των δύο πλευρών και να διεκδικήσει την θέση του εφόρου για το ποδοσφαιρικό τμήμα, εφόσον υπάρξει συμφωνία. 

Καραθανάσης: «Εγώ θέλω να επενδύσουμε σε προπονητικό κέντρο και ακαδημίες, αυτός είναι ο στόχος μου και το όραμα μου».

Χατζημιχαηλιδης: «Ο Ερασιτέχνης θέλει να διασφαλίσει ότι δεν θα αφεθεί κανένα χρέος και δεν θα αφήσει την ομάδα να φύγει στην μέση της σεζόν αυτός που θα την πάρει. Έτσι λοιπόν πρέπει να δοθεί ένα ποσό των 200.000 ευρώ που θα είναι το ποσό της εγγυητικής».

Καραθανάσης: «Τα χρήματα πρέπει να πάνε στο προπονητικό. Να βρούμε έναν χώρο να κάνουμε ένα αθλητικό κέντρο. Αναλαμβάνω να πληρώσω το προπονητικό το οποίο θα είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του Ερασιτέχνη. Θέλω να μείνει κάτι στην ομάδα, θέλω να αφήσω κάτι και εγώ. Έχω συζητήσει με τον Ηλία Γκότση για τον χώρο το 2013. Απέναντι από την ζάχαρη στον Περιφερειακό. Υπάρχουν και άλλοι χώροι. 500.000 ευρώ βάζω για το προπονητικό».

Χατζημιχαηλιδης: «Προέχει το αγωνιστικό τμήμα και η ομάδα και το προπονητικό είναι σημαντικό αλλά δευτερεύον τώρα. Θα γίνει συμφωνητικό μεταξύ των δύο πλευρών».

Καραθανάσης: «Που είναι οι ακαδημίες? Σε ποιον ανήκουν?Στον Πήγασο? Τι θα γίνει?»

Τον λόγο πήρε ο Βασίλης Καλαϊτζιδης που είναι μέλος του Ερασιτέχνη, ενώ παρέμβαση έκανε και η Καίτη Εμανουηλίδου
Στην συνέχεια υπήρξαν ερωτήσεις για τα δελτία των ποδοσφαιριστών, που βρίσκονται, τι γίνεται με την δεύτερη ομάδα. Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης αποχώρησε ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γιώργος Σιδέρης.  Για το θέμα της εγγυητικής επιστολής ο κ.Καραθανάσης δεσμεύτηκε την Παρασκευή μέσω της Συνεταιριστικής τράπεζας Σερρών να δοθεί με το ποσό που συμφωνήθηκε. 

Στο τέλος έδωσαν τα χέρια και αποφάσισαν από κοινού να συνταχθεί ένα συμφωνητικό συνεργασίας, έτσι ώστε να δοθεί το χρίσμα. Αυτό ίσως γίνει και την αυριανή ημέρα.