ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Π.Αμανατιδης: «Ενωμένοι θα πάμε καλύτερα»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο προπονητής του Πανσερραϊκού Περικλής Αμανατίδης, στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο κ.Αμανατιδης έδωσε μια απολογιστικη συνέντευξη για την πορεία της ομάδας και το έκανε σε 19 λεπτά. «Στις 10 Σεπτεμβρίου είχα μία κλήση από την απερχόμενη διοίκηση σε μία συνάντηση που έγινε με τον επενδυτή και χορηγό της ομάδας και αποδέχθηκα μία πρόταση με κάποια δεδομένα. Η ομάδα είχε 20 επαγγελματίες και δεν θα είχε δικαίωμα για καμία μεταγραφή. Μου είπαν ότι θα έχουμε δύο γήπεδα, αυτά της Ένωσης και ότι τον Ιανουάριο θα έχουμε δικαίωμα για μεταγραφές. Τελικά δεν έγινε τίποτα από αυτά. Τον Δεκέμβριο, μέσα στις γιορτές και το είχα πει σε μία συνέντευξη μου ότι είναι κρίσιμες οι ημέρες, πάρθηκε μία απόφαση πολύ σημαντική, να προχωρήσουμε και με τα νέα δεδομένα παρότι δεν ήταν τόσο ευνοϊκά. Αποκτήσαμε 8 παίκτες κάτω από 24 ετών, με τους 7 να έχουν παίξει Α΄ Εθνική και τον Εν’ Νομο στην U21 της Εθνικής Γαλλίας. Ανεβάσαμε τρεις παίκτες από την ομάδα Νέων, τον Καπτέλι που είχε έρθει ως ερασιτέχνης, τον Πέτρου και τον Μακούση, καθώς και δύο τερματοφύλακες τον Ορνιθά και τον Μυσιρλή. Υπάρχει άψογη συνεργασία με την ομάδα Νέων και κυκλικά έχουν κάνει πάνω από 10 παίκτες προπόνηση μαζί μας κατόπιν υπόδειξης του προπονητή Τάσου Σαββίδη και υπάρχει και μία κοινή φιλοσοφία. Η παρουσία του Ηλία Σαββίδη είναι μία εγγύηση για όλο το εγχείρημα. Βλέπουμε τις Μικτές και σαφώς θεωρούμε δική μας ομάδα τον Πήγασο και βλέπουμε την εξέλιξη των παικτών και αυτό το εγχείρημα είναι το αυτονόητο. Για εμένα οι στόχοι της ομάδας σαν τον Πανσερραϊκό, με έναν ισχυρό νομό, με πολλά χωριά, σε κάποια από τα οποία πάμε και βλέπουμε δύο γήπεδα, δύο ομάδες, είναι και δεν θέλω να παρεξηγηθεί αυτό για τους υπάρχοντες, να μην έχει κανέναν δανεικό παίκτη. Θα σκεφτούν πολύ από εδώ και πέρα να αδικήσουν τον Πανσερραϊκό και το λέω γιατί το έχουν κάνει. Δεν πειράζει, εμείς θα κοιτάξουμε να απαντήσουμε αγωνιστικά. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια. Θα μπει σε μία κανονικότητα η ομάδα. Είχα πει μετά το ματς με την Καρδίτσα και το ξαναλέω πως είτε με εμένα είτε χωρίς εμένα, η ομάδα έχει μπει σε μία κανονικότητα, που όποιοι και αν την ακολουθήσουν θα σωθεί, γιατί θεωρώ τον Πανσερραϊκό μεγάλη ομάδα και περαστικό από την Β΄ Εθνική. Έχει πέσει σαν ώριμο φρούτο, αλλά σιγά-σιγά θα πάρει την θέση που του αξίζει και αυτή είναι στην Α΄ Εθνική. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να βάλουμε ψηλά τον πήχη. Καλή η μετριοπάθεια, αλλά υπάρχει ένα όριο για τέτοιες ομάδες».

Για τα όσα βρήκε τον Σεπτέμβριο:

«Με εξέπληξαν αρνητικά όσα βρήκα. Δεν περίμενα ότι θα πάω να κάνω προετοιμασία στις 15 Σεπτεμβρίου. Είχα πει τότε στο ξενοδοχείο να ανάψουν καλοριφέρ το βράδυ και μου είπαν ότι δεν το έχουν ξανακάνει γιατί πρώτη φορά είναι ανοιχτά τέτοιο καιρό. Εξετάσεις από το μηδέν. Δεν ξέρω τι είχαν αποφασίσει, αλλά βρήκα 19 επαγγελματίες με έναν τερματοφύλακα και ο άλλος ήταν τραυματίας. Στα δικά μου μάτια δεν ήταν κανονικότητα, για αυτό ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά αξίζει να μπεις σε μία βάρκα που μπάζουν νερά και να κάνεις μία προσπάθεια και το αποτέλεσμα θα δείξει αν άξιζε».Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας:

«Πάντα λέω την άποψη μου ανοιχτά. Στο ματς με την Καρδίτσα απογοητεύτηκα γιατί ήμασταν μόνο εμείς στο γήπεδο και δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Σε κάποια παιχνίδια είμαστε υποτονικοί, δεν έχουμε μία σταθερότητα και αυτό γίνεται επειδή έχουμε νέους παίκτες που προσπαθούν να μπολιαστούν με παλιούς. Χρειάζεται χρόνος, αλλά δεν έχουμε. Δεν έχουμε πάρει αυτό που δικαιούμαστε. Έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας σε ματς όπως με την Καρδίτσα, με την Καλαμαριά, εκτός έδρας με τον Παναιγιάλειο. Θα έπρεπε να έχουμε άλλους 5 πόντους. Αν είχαμε 16 πόντους θα μιλούσαμε διαφορετικά. Θα επιμείνουμε σε αυτό που πιστεύουμε, δεν αλλάζουμε την άποψη μας. Ξέρω καλά τι θα πράξω όταν πρέπει να ταρακουνηθεί μία ομάδα. Το έχω ξανακάνει και στο παρελθόν. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Εγώ είμαι προπονητής και θα συνεχίσω να είμαι. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει την ομάδα, γιατί ο εαυτός του συνεχίζει στον χώρο. Και αυτοί που αποφασίζουν έχουν βάλει την ομάδα πάνω απ’ όλα, γιατί αλλιώς θα την είχαν κάνει. Εδώ είμαστε και παλεύουμε. Η ομάδα δεν έχει απαντήσει αγωνιστικά και δεν έχει δώσει αυτά που έχει πάρει και ο κόσμος ακόμη δεν έχει πάρει αυτά που έχει δώσει. Υπάρχει προσπάθεια που δεν έχει αναδειχθεί, αλλά πίστη να υπάρχει και θα γίνει. Θα ξεσπάσει κάπου η ομάδα».

Για το αν είναι ρίσκο να κάνει μία ομάδα τόσες μεταγραφές τον Ιανουάριο;

«Όσο ρίσκο είναι να ξεκινάει μία ομάδα με 19 παίκτες. Θα ήταν μεγαλύτερο ρίσκο να μείνουμε για τα υπόλοιπα 24 παιχνίδια με όσους είχαμε. Σε πολλές προπονήσεις και παιχνίδια υπολειτούργησα. Σίγουρα είναι ρίσκο, για αυτό και πρέπει να μπούνε σταδιακά οι παίκτες. Θα γίνουν άλλες δύο μεταγραφές σίγουρα και θα πάμε σε ένα κανονικό νούμερο ρόστερ με 26-27 παίκτες, γιατί μπορεί να γίνουν και μία-δύο αποχωρήσεις».

Για την προ καιρού δήλωση του πως η ομάδα αντιμετωπίζεται σαν ένα χωριό 2.000 κατοίκων:

«Αισθάνομαι ότι ο Νομός είναι δυνατός. Έχει στελέχη του ποδοσφαίρου παντού. Θα μπορούσε να ήταν δομημένη διαφορετικά η ομάδα. Αλλά την αντιμετωπίζουν σαν μία ομάδα χωριού 2.000 κατοίκων. Από που να το πιάσουμε; Από την αντιμετώπιση από την διαιτησία; Από την συγκατοίκηση στο γήπεδο; Από το ότι 2-3 μήνες πριν έφευγε νέος παίκτης του Πανσερραϊκού και πήγαινε σε άλλη ομάδα που έχει απαγόρευση μεταγραφών για να βρει τι εκεί. Υπήρχε όλο αυτό και μας αντιμετωπίζουν έτσι. Είδα περιπτώσεις σε παιχνίδια που δεν μας σεβάστηκαν. Δεν μας έδωσαν πέναλτι, δεν μας έδωσαν καθαρό γκολ τις προάλλες. Δεν έχει η ομάδα την αντιμετώπιση που πρέπει. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχει δώσει παίκτες στην Εθνική ομάδα, κοσμεί τα σαλόνια της Β΄ Εθνικής. Για να έχεις χάσει τον σεβασμό κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Η ομάδα είναι του κόσμου και της πόλης, δεν είναι ούτε του επενδυτή, ούτε του χορηγού, ούτε του προπονητή. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το πάρουν όλοι πάνω τους. Ή βάζουμε πλάτη για να σηκωθεί ψηλά η ομάδα ή…».

πηγη: www.serressport.gr