Πάρτε μια απόφαση πριν να είναι αργά-Άποψη του Κώστα Δελή

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τα όσα γίνονται στον Πανσερραϊκό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μετά από 15 χρόνια στο ρεπορτάζ του Πανσερραϊκού, έχω την επιθυμία και το δικαίωμα να γράψω κάποια πράγματα, αφού παρακολοuθώ στενά τις εξελίξεις. Το ενδιαφέρον του Σερραίου επιχειρηματία Χρήστου Καραθανάση για να σχηματίσει διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα στην Γ’Εθνική τη νέα σεζόν, είναι υπαρκτό φέτος και έμπρακτο.

Ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός καλείται μετά το υποβιβασμό της ομάδας από την Football League να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή για το ποδοσφαιρικό τμήμα μετά το 2013, που είχε κάνει ανάλογες κινήσεις, μετά τον θάνατο του Πέτρου Θεοδωρίδη.

Ο κ.Καραθανάσης είναι γνωστό ότι είχε ενδιαφερθεί και τότε. Επειδή θυμάμαι πολύ καλά εκείνες τις ημέρες, είχε δοθεί το χρίσμα στον Χρήστο Καραθανάση και μετά πάρθηκε η εντολή μετά από λίγες ημέρες πίσω.

Δεν θέλω να γυρίζω πολύ στο παρελθόν, ωστόσο βλέπω ότι υπάρχουν δυσκολίες ακόμα με την διαπραγμάτευση των δύο πλευρών και παρά το γεγονός πως έχουν γίνει βήματα στις συνομιλίες από τις δύο πλευρές δεν υπάρχει συμφωνία.

Ο Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και σοβαρό ρόλο, να επιλέξει την πρόταση που μετά την μεγάλη φουρτούνα της περασμένης σεζόν και διοίκησης και να βάλει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε ήσυχα νερά. Προσέξτε, η βιωσιμότητα του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι πιστεύω το πιο βασικό σημείο τώρα και μετά όλα τα άλλα (άνοδος, επιτυχίες, μεταγραφές καλές).

Στην 54χρονη ιστορία της ομάδας η οποία πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, αυτό που μετράει αυτή την περίοδο είναι ο σύλλογος να συνεχίσει να υπάρχει. Να μην πέσει σε καμία περίπτωση στο τοπικό, όπως έχει γίνει με άλλες ομάδες Πανθρακικό.

Επίσης μέσα από το νέο Δ.Σ που έχει ο πλέον ο Ερασιτέχνης, βλέπω ότι έχει ένα διαφορετικό συμβούλιο σε σχέση με το παρελθόν, με λίγα μέλη να γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και Πανσερραϊκό. Ήταν σημαντικές οι παρεμβάσεις του Θάνου Μηλούση που πέρυσι ήταν στην θέση του κ.Καραθανάση για το μπασκετικό όμως τμήμα και κατέχει την θέση του εφόρου.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές προτάσεις να αξιολογήσουν για το ποδοσφαιρικό τμήμα, όπως τουλάχιστον σε άλλες περιπτώσεις και περιόδους ίσως και να ίσχυε και δεν υπάρχει χρόνος.

Τι εμποδίζει λοιπόν την διοίκηση του Ερασιτέχνη να δώσει το τελικό χρίσμα; Αυτοί που υποστήριξαν ενστάσεις και όχι κρυφά όπως το έκανε ο επίτιμος πρόεδρος του ΜΓΣ Γιώργος Σιδέρης (είχε μια διένεξη την προηγούμενη Πέμπτη με τον κ.Καραθανάση στο Δ.Σ και αποχώρησε) μπορούν να τις εκφράσουν δημόσια; Έχουν λύσεις για την ομάδα ή όχι; Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλήξει στο τοπικό πρωτάθλημα. Θα είναι η ταφόπλακα του συλλόγου.

Επίσης με τα χρονικά περιθώρια πολύ στενά, γιατί η ομάδα δεν έχει παίκτες ακόμα και διοίκηση και πρέπει να οργανωθεί άμεσα σε ένα πρωτάθλημα που ξεκινά από τα πρώτα. Ο χρόνος πιέζει πλέον όλους και το σχέδιο σύμβασης πρέπει να υπογραφεί για να υπάρξει λευκός καπνός. ΔΕΝ είναι ώρα στον Πανσερραϊκό, ούτε για εγωισμούς, ούτε για καθυστέρηση χρόνου.

Η περυσινή χρονιά αρκετά πλήγωσε το λιοντάρι, που έχασε την αξιοπιστία του Πανελλαδικά και πληγώθηκε βαθιά το γόητρο του.

Από την άλλη πλευρά, ο Χρήστος Καραθανάσης και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να αναλάβουν τώρα το ποδοσφαιρικό τμήμα και το ενδιαφέρον κρίνεται πιο ζωηρό και πιο έμπρακτο από το 2013. Ότι του έχει ζητηθεί έως τώρα το έχει κάνει, καταθέτοντας την εγγυητική επιστολή ύψους 200.000 ευρώ μέσω της Συνεταιριστικής τράπεζας.

Νομίζω πως πριν 5 χρόνια το χρίσμα έστω και λίγο είχε δοθεί πιο εύκολα στον ίδιο, από ότι τώρα που υπάρχουν αναίτιες καθυστερήσεις. Δεν υπάρχει έμπρακτα άλλος υποψήφιος ενδιαφερόμενος για την ομάδα, τουλάχιστον αυτό έδειξε η διορία που έδωσε ο ΜΓΣ και δεν έχει εμφανιστεί. Για επιχειρηματίες που απλά ρώτησαν για την ομάδα στον Ερασιτέχνη χωρίς πρόταση, (μαθαίνω πως υπήρξαν) δεν θα ασχοληθώ.

Εγώ είδα έναν Χρήστο Καραθανάση πιο έμπειρο και έτοιμο από ποτέ για να αναλάβει την διοίκησης της ομάδας. Έχει τους συνεργάτες του και είναι πιο οργανωμένος σε σχέση με το 2013 που και τότε ενδιαφέρθηκε. Ο ίδιος λέει πως δεν θέλει την θέση του προέδρου, μπορεί να βάλει κάποιον άλλον, πχ τον Ιορδάνη Καπλανίδη που παλαιότερα ήταν και Αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Ερασιτέχνης πρέπει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί και να λύσει γρήγορα το θέμα πριν να είναι αργά για την ομάδα. Ο κόσμος έχει την αγωνία του για το λιοντάρι.