Ο Τζιτζικώστας ενέταξε την Αμφίπολη στο ΕΣΠΑ (VIDEO)

του Γιώργου Ροδάκογλου
Μια αισιόδοξη προοπτική για την ανασκαφή της Αμφίπολης μέσα στις γκρίζες μέρες που την περιέβαλαν εδώ και τρία χρόνια , έδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης του 3ου Επιχειρησιακού Προγράμματος ΣΕΣ 2014 -2020 και απευθυνόμενος στο στέλεχος της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του ΥΠ.ΠΟ Μάγια Κόμβου, καλωσόρισε την κατάθεση του διορθωμένου τεχνικού δελτίου επισφραγίζοντας ουσιαστικά την ένταξη της ανασκαφής του τύμβου Καστά στην Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

«Καλωσορίζουμε το τεχνικό δελτίο της Αμφίπολης. Να είστε βέβαιοι ότι αμέσως θα ξεκινήσουμε την ανάδειξη αυτού του παγκοσμίου εμβέλειας ιστορικού μνημείου της Μακεδονίας. Ένα Μακεδονικό μνημείο με χαρακτηριστικά σημαντικά, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για όλο τον κόσμο».

Λίγη ώρα αργότερα, και αφού ανακοίνωσε ένα νέο πλαίσιο εξειδικευμένων δράσεων ύψους 185 εκατομμυρίων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συζήτησε με δημοσιογράφoυς το ενδεχόμενο μιας επίσημης παρουσίασης όλων των εργασιών που θα γίνουν στον τύμβο Καστά ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είπε, επιθυμεί να γνωρίσει το κοινό της Αμφίπολης όλες τις παρεμβάσεις που θα γίνουν με υπεύθυνο συντονιστή τη Διεύθυνση Αναστήλωσης του ΥΠ.ΠΟ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO