Ο Π. Χαμακιώτης oμιλητής στο Balkans & Black Sea Cooperation Forum στις Σέρρες

Ο Παναγιώτης Χαμακιώτης επίσημος προσκεκλημένος Ομιλητής στο Balkans & Black Sea Cooperation Forum στις Σέρρες (25&26 / 5 /2017)

Το Φόρουμ Balkans & Black Sea Cooperation Forum Συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας ( Ευξείνου Πόντου) αναφέρεται στη διεθνή διάσκεψη με στόχο την προβολή της διασυνοριακής συνεργασίας, την ενίσχυση των διμερών και πολυμερών σχέσεων, την ενίσχυση των επιχειρηματικών ευκαιριών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της αειφόρου ανάπτυξης μεταξύ των 17 κρατών των Βαλκανίων και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας (Ευξείνου Πόντου) .

Στον διατομεακό τομέα των κυβερνητικών και επιχειρηματικών τομέων, το Φόρουμ Συνεργασίας Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας λειτουργεί ως think-tank για να σκιαγραφήσει την τρέχουσα κατάσταση, να παραθέσει πολιτικούς δείκτες, να κατευθύνει την ανάπτυξη και τη συνεργασία και να παρακολουθεί τις προοπτικές και τις sustainable development goals 2030 σε ετήσια βάση.

Περιλαμβάνει επίσης 2 ανοικτούς για το κοινό κοινόχρηστους χώρους. Το Business HUB (εκθεσιακή ζώνη για εταιρείες και οργανισμούς για την προώθηση των βασικών δραστηριοτήτων τους) και την Πολιτιστική Ζώνη για 2 τιμητικές χώρες, προβάλλοντας την πολιτιστική τους κληρονομιά.

Οι συμμετέχοντες είναι ανώτεροι υπάλληλοι από την ΕΕ, τα όργανα και θεσμοί των Βαλκανίων και του Εύξεινου Πόντου, αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών, δημόσιοι υπάλληλοι, διπλωμάτες, επιχειρήσεις, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί. Στον πυρήνα του Φόρουμ βρίσκεται η εκπροσώπηση των επιτροπών, η οποία κατά πλειοψηφία αποτελείται από διεθνείς ομιλητές και συντονιστές.

Στο φόρουμ θα αναπτυχθούν 7 θεματικές ενότητες:

• Προοπτικές της ΕΕ για τα Βαλκάνια και τον Εύξεινο Πόντο και τα SDG2030
• Ψηφιακή Οικονομία & Καινοτομία
• Ναυτιλία, Μεταφορές, Υποδομές & Hubs
• Δρόμοι Ενέργειας
• Οι γυναίκες στην ηγεσία
• Γεωργία, Περιβάλλον, χρήση πηγών
• Πολιτιστικός & Αειφόρος Τουρισμός

Στο forum αυτό που λαμβάνει χώρα στις 25 & 26 Μάη 2017 στις Σέρρες, επίτιμος προσκεκλημένος είναι και ο Περιφερειάρχης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής κ. Παναγιώτης Χαμακιώτης Panos Chamakiotisο οποίος και θα συμμετάσχει στην ενότητα Γεωργία, Περιβάλλον, Χρήση πηγών την Πέμπτη 25 Μάη και ώρα 16:30 – 17:45

Όλη η Agenda και οι λεπτομέρεις εδώ : http://balkansblackseaforum.org/schedules/serres-schedule/