Ο Νομός Σερρών σε Γερμανικό χάρτη του 1915!

Πατήστε εδώ για να δείτε τον χάρτη

Θα θέλατε να δείτε έναν χάρτη του 1915 με ολόκληρη την Ελλάδα και τον Νομό Σερρών;

Αντί να ψάχνετε σε βιβλιοθήκες και παλιά βιβλιοπωλεία τώρα με ένα κουμπί από το κινητό σας, τον υπολογιστή ή το tablet μπορείτε τώρα να ζουμαρετε όπου εσείς θέλετε για να δείτε το σημείο που σας ενδιαφέρει.

Σας παρουσιάζουμε έναν πολύ ενδιαφέροντα χάρτη, ο οποίος συντάχθηκε το 1915 στη γερμανική γλώσσα, και το ειδαμε στον ιστότοπο www.deutschefotothek.de, τον οποίο διαχειρίζεται η Κρατική και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Σαξονίας στην Δρέσδη (SLUB, Sächsische Landesbibliothek – Staats- und Universitätsbibliothek Dresden) και στον οποίο έχουν καταχωρηθεί περί τις 4 εκατομμύρια φωτογραφίες που ελήφθησαν τα τελευταία 100 χρόνια.

Ο χάρτης απεικονίζει τη Σερβία και τη Μακεδονία με βάση τους γεωγραφικούς προσδιορισμούς που ίσχυαν εκείνα τα χρόνια (σύμφωνα με τους οποίους τα Σκόπια ανήκαν στο Βασίλειο της Σερβίας), ενώ παράλληλα μπορεί να δει κανείς και το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, τη δυτική Βουλγαρία και περιοχές της Ελλάδας όπως την Ήπειρο, τα Επτάνησα και τη Στερεά Ελλάδα.

Ο χάρτης αυτός πωλείται, με το κόστος του να ξεκινάει από τα 4 και να καταλήγει στα 75 € -ανάλογα με το μέγεθος και την ανάλυσή του).

 

 

 

 

 

Το είδαμε στο kavala-portal.gr