Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αμφίπολη – Εικονες

Νωρίς το πρωί έφτασε στο Λόφο Καστα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την Όλγα Κεφαλογιάννη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Αποστολο Τζιτζικωστα και απο βουλευτές και πολιτευτές του Νομού Σερρών.

Δείτε τις δηλώσεις εδω

Τους ξενάγησε η πρωην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη.

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελιτος τους υποδέχτηκε στη Μεσολλακια.

Αμέσως μετά οι κάτοικοι της Μεσολλακιας του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στο αναψυκτήριο της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκίνησε τους πάντες με το δώρο στον Απόστολο Τζιτζικωστα μιας και πρόσφατα έγινε πατέρας!

Ο κ.Μητσοτάκης, αφού αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του μνημείου, τόνισε ότι «δυστυχώς, η ανασκαφή αυτή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Λυπάμαι που θα το πω, τα τελευταία δυο χρόνια, δεν έχει γίνει η πρόοδος την οποία θα περιμέναμε, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να ασκήσουμε κριτική, δεν είναι η ώρα να κοιτάξουμε προς τα πίσω. Είναι η ώρα να κοιτάξουμε προς τα μπροστά. Και πιστεύω με την αρωγή της Περιφέρειας και με την εξασφάλιση των πρώτων σημαντικών κονδυλίων για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ανασκαφής, αυτό θα γίνει πράξη. Ευχαριστώ πολύ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε «αυτό το οποίο προέχει σήμερα είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες της ανασκαφής, να υπάρξει μόνιμη υποστύλωση και, βέβαια, να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες, ώστε το μνημείο αυτό να καταστεί, το συντομότερο δυνατόν, επισκέψιμο. Είναι ένα μνημείο το οποίο, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, αναδεικνύει τον μοναδικό πολιτιστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα μνημείο το οποίο από μόνο του θα δώσει ζωή και θα παράγει πλούτο για αυτήν την πολύ όμορφη γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας».

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, θα σταθούμε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματική ατζέντα. Οι ανασκαφές αυτές έχουν έναν εθνικό χαρακτήρα και συμβάλλουν στην προώθηση της χώρας μας ως ενός παγκόσμιου πολιτιστικού προορισμού. Και, βέβαια, μας επιτρέπουν να κάνουμε πράξη αυτό το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής μας: τη σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό και την ακόμα πιο συστηματική ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Η Βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή δήλωσε «Η συνειδητή εγκατάλειψη του ακτινοβόλου, οικουμενικού μνημείου της Αμφίπολης από την παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί..»

 

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν ο γραμματέας της Π.Ε. του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού ΝΔ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παππάς, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Πηγή Video ERT.GR

Cnn.gr