Ο Δήμος Σιντικής στήριξε το «Κάστρο των Χριστουγέννων’ …οι πολίτες όμως όχι

Της Σοφιας Σχοινα

 

Τα 20.000 λαμπιόνια, που στόλισαν φέτος το χριστουγενιάτικο δέντρο, στο «Κάστρο των Χριστουγέννων» στο Σιδηρόκαστρο, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στους διοργανωτές του.

Ξεκίνησε ο σύλλογος φέτος με περισσότερα χρήματα έχοντας δίπλα του την δημοτική αρχή. Περίμεναν να γεμίσει ο χώρος με χαμογελαστά πρόσωπα ,μικρών και μεγάλων. Ούτε το παγοδρόμιο που στήθηκε μέσα στο Κάστρο εφερε τον κόσμο στο «Κάστρο των Χριστουγέννων».

Ο Δημος Σιντικης βοηθησε ομως τα όμορφα στολισμένα σπιτάκια του Κάστρου ,το παγοδρόμιο ,το σπίτι του Αι Βασίλη δεν είχαν την επιθυμητή προσέλευση του κόσμου. Ο λόγος? Η λαθεμένη επιλογή χώρου που έγινε φέτος από τους διογρανωτές.Το «Κάστρο των Χριστουγέννων» καθιερώθηκε και έγινε γνωστό στην κεντρική πλατεία της πόλης Σιδηροκάστρου. Άλλωστε στην πλατεία υπάρχουν όμορφα δέντρα, δεντράκια και θάμνοι που την κάνουν γραφική και ιδανική για ένα χριστουγεννιάτικο μικρό χωριό. Κυρίως, όμως, είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες.

Ο σημερίνος επιλεγμένος, χώρος…είναι κρύος χωρίς θάμνους, δέντρα κτλ. Αλλά είναι κρύος και στην κυριολεξία του καθώς το τσουχτερό κρύο το νιώθεις ως το κόκκαλο, γιατί ο χώρος είναι ανοιχτός απο παντού.

Ο σύλλογος «Κάστρο των Χριστουγέννων» διαμαρτυρήθηκε για τη μη στήριξη και βοήθεια του Δημάρχου Σιντικής Φωτη Δομουχτσιδη παρόλο που και πέρυσι είχε πάλι δοθεί.

Φέτος ο Δήμος Σιντικης έδωσε και περισσότερα χρήματα στο συγκεκριμένο σύλλογο και τον βοήθησε στη δημιουργία του Κάστρου.