Ο Αλέξης, η Μπέτυ, ο Μπόλαρης… & ο «βασιλιάς» των earphone!

Μια άγνωστη ιστορία που διαδραματίστηκε στο Σικάγο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, φέρνει στη δημοσιότητα η στήλη «Βηματοδότης» του Βήματος, με πρωταγωνιστές τη σύντροφο του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα και τον «βασιλιά του earphone».
Όπως εξηγεί η στήλη, στο δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του πρωθυπουργού και της συντρόφου του βρέθηκε και ο επί 20 χρόνια γραμματέας της Τοπικής ΣΥΡΙΖΑ Σικάγου, ή αλλιώς ο «βασιλιάς» του… earphone.

Αναλυτικά: Ο Σταύρος Μπασκέας είναι ομογενής από το Σικάγο, «βασιλιάς» των earphones (για βαρήκοους, αλλά και στα smartphones), με εργοστάσια στις ΗΠΑ και στην Ινδία. Μάλιστα βραβεύτηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα για την εφεύρεσή του το «ακουστικό του φτωχού» (που πωλείται σχετικά φθηνά), ενώ συνεντεύξεις παραχώρησε στα πιο δημοφιλή αμερικανικά περιοδικά. Αλλά στη δεξίωση δεν πήγε ως επιχειρηματίας. Πήγε ως γραμματέας της Τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως ουδείς του έδινε σημασία.

Μόλις όμως «ανέκραξε» «είμαι από τις Σέρρες και συγκάτοικος του Μάρκου Μπόλαρη», του έδωσαν σημασία. Τόση που ακόμα και η κυρία Μπαζιάνα τον πλησίασε και άρχισε να τον ρωτά, όχι βεβαίως για τον Μπόλαρη, αλλά για το «ακουστικό του φτωχού».

Πηγή: Βηματοδότης