Οριστική ένταξη της δημιουργίας πινακοθήκης «Κ. Ξενάξης» στο «Παπαλουκά»

Την οριστική ένταξη της πρότασης για την δημιουργία της πινακοθήκης “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” στο πρώην στρατόπεδο «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ” προϋπολογισμού 683.000 ευρώ στο πρόγραμμα “Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησαν από κοινού με τον Σερραίο καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Αριστοτέλη Νανιόπουλο.

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου είπε ότι η πρόταση υποβλήθηκε στις 22 Απριλίου 2016 και εντάχθηκε οριστικά στο πρόγραμμα “Interreg V-A Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020” στις 01-09-2017. Η σύνταξη της πρότασης του έργου έγινε από τον Σερραίο καθηγητή του Α.Π.Θ. κ Αριστοτέλη Νανιόπουλο και την ομάδα του, σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και τους λοιπούς εταίρους.
Στο έργο, επεσήμανε ο κ. Αγγελίδης, συμμετέχουν ως εταίροι ο Δήμος Σερρών (επικεφαλής εταίρος), ο Δήμος Petrich της Βουλγαρίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.). Την υλοποίηση του έργου υποστηρίζουν επίσης το σωματείο “ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και η “Εταιρεία Μελέτης Έρευνας Ιστορίας Σερρών”(Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.).
Ο κ Νανιόπουλος παίρνοντας το λόγο είπε, ότι στόχος του έργου είναι η δημιουργία δύο Μουσείων στη διασυνοριακή περιοχή, η πινακοθήκη “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ” στην πόλη των Σερρών και το “Πολυθεματικό Ιστορικό Μουσείο” στο Petrich της Βουλγαρίας, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν ως ισχυροί πόλοι έλξης με σημαντικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος σχετικά με την εκκρεμότητα για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παπαλουκά είπε « Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος θα μπει εμπόδιο σε ένα τέτοιο έργο»

Συντάκτης
Δέσποινα Γιαννακίδου

Πηγή ΕΡΤ