Ομάδα ποδοσφαίρου Ceres στις Φιλιππίνες

Το γνωρίζατε ότι υπάρχει ομάδα ποδοσφαίρου με το όνομα Ceres στις Φιλιππίνες? Το FONH.GR τους ανακάλυψε..Άραγε γνωρίζουν για την πόλη μας; Τα χρώματα τους είναι κιτρινο-μαυρο. Με ένα ρ γράφεται η ομάδα, αλλά προφέρεται σαν την πόλη. Καρντάσια δηλαδή, γιατί συντοπίτες τόσο μακριά δεν τους λες. Λέτε να παίξουμε κανένα διηπειρωτικό φιλικό FC Serres-Ceres? Πάντως και το σύνθημα των οργανωμένων φιλάθλων Πανσερραϊκού Che Guevara Club, «Μία μεγάλη καψούρα», μπορούν να το πουν και αυτοί.

Το όνομα Ceres προήλθε από τη γραμμή λεωφορείων Ceres Liner που ανήκαν στους αδελφούς Ricky και Leo Rey Yanson και λειτούργησε από τη Vallacar Transit Inc., τη μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία μεταφοράς χερσαίων μεταφορών στην περιοχή Negros στις Φιλιππίνες.


Το La Salle προήλθε από τους στενούς δεσμούς του συλλόγου με το Πανεπιστήμιο του St. La Salle στην πόλη Bacolod. Το γήπεδο του συλλόγου είναι το πάρκο Panaad και το στάδιο στο Bacolod City  και έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεων.

Οι Ceres ως ομάδα είχαν την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία στο United Football League στην εποχή του 2014 , όταν κέρδισαν το πρωτάθλημα Division 2 του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος United Championship, κερδίζοντας την προβολή τους στην πρώτη κατηγορία. Από τότε, έχουν κερδίσει το UFL FA League Cup και το πρωτάθλημα της United Football League Division 1 .(Ceres).