Ολα έτοιμα για το Συλλαλητήριο στην Αθήνα

Η «Μακεδονία» χτυπά στην καρδιά της Αθήνας. Όλοι οι Έλληνες μια φωνή

Μετά τη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή το μεσημέρι η Αθήνα φιλοξενεί το επόμενο μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκαν με την εγκατάσταση της εξέδρας, των ηχείων και των κιγκλιδωμάτων, ενώ περίπου 19.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός για την ασφάλεια των χιλιάδων διαδηλωτών που θα βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας και της μη χρήσης του στο νέο όνομα των Σκοπίων.

Το συλλαλητήριο αρχίζει στις 14:00 και κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι Μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Δίπλα στην κεντρική εξέδρα θα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι, ένας χώρος για επισήμους και ένας για τους δημοσιογράφους. Οι ομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν λίγο πριν τις 16:00.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει και ειδική μέριμνα ώστε να μην υπάρξει επαφή του κύριου όγκου του συλλαλητηρίου με τους αντιεξουσιαστές, που έχουν προαναγγείλει αντισυγκέντρωση για τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής στα Προπύλαια.

Στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν περισσότερα από 1.500 πούλμαν από όλη την Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι διοργανωτές 

Υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Μιχάλης Πατσίκας, ενώ μεταξύ των διοργανωτών είναι η Νίνα Γκατζουλή, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου, και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος.

Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ένα ψήφισμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Όσον αφορά στις οικονομικές ανάγκες του συλλαλητηρίου, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της διοργάνωσης Μίλτος Κοτζαγερίδης καλύπτονται από όλη την ομογένεια και κυρίως την ομογένεια των ΗΠΑ, καθώς και από Μακεδόνες, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, που θέλησαν να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Πηγή: Ολα έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα | iefimerida.gr