Οι προτάσεις του Γ.Γούνα για την τόνωση της αγοράς

Στα χέρια του FONH.GR βρίσκονται από το βράδυ της Τρίτης οι προτάσεις του Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Σερρών κ.Γιώργου Γούνα.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «απευθύνθηκα σε δυο γραφεία, το ένα στη Βόρεια Ελλάδα και το άλλο στην Αθήνα που ασχολούνται με προγράμματα και προτάσεις για εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις σε πόλεις κάτω των 150.000 κατοίκων προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης ειδικών προτάσεων για την πόλη των Σερρών που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και προβλήματα. Τέτοιες προτάσεις που υιοθετήθηκαν και εφαρμόστηκαν είχαν ως αποτελέσματα να καταστήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα τους βιώσιμα και ανταγωνιστικά έναντι των πολυκαταστημάτων».

Σύμφωνα με τις προτάσεις-πυλώνες:

1η Πρόταση

Πλήρης αλλαγή του ωραρίου της Σερραϊκής αγοράς όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα. Οι αλλαγές που προτείνονται: Από Δευτέρα έως Σάββατο 9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι και 6 έως 9 το βράδυ. Όπως αναφέρει η πρόταση αλλαγής ωραρίου βοηθάει στην αλλαγή εικόνας που παρουσιάζει η πόλη των Σερρών. (Σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΕΒΕΣΣ προτείνει Σαββατο 9-6 μ.μ.)

2η Πρόταση

Άμεση συγκρότηση επιτροπής (Πρόεδρο ΕΒΕΣ, Πρόεδρο ΟΕΒΕΣΣ, Πρόεδρο Εμπορικού τμήματος, Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου) για αποπεράτωση  των δυο ημιτελών σημαντικών έργων που κατέστησαν την πόλη των Σερρών νεκροταφείο. Τα δυο εργα ειναι η συνέχιση και τελείωμα του έργου του Κολυμβητηρίου Σερρών και η αποπεράτωση του κλειστού Γυμναστηρίου Αη Γιαννη Επταμύλων.

3η Πρόταση

Σύσταση Επιτροπής (Δεν αναφέρει την ΟΕΒΕΣΣ, ενω αναφέρει τον Πρόεδρο Ξενοδόχων και τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας) για τόνωση του Θρησκευτικού Τουρισμού.

4η Πρόταση

Οι Επιτροπές με Επικεφαλής των Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών να πιέσουν ώστε η πόλη των Σερρών να αποκτήσει Δημοτικό Parking (προταση για υπογειο παρκινγκ στην Πλατεία Εμπορίου).

Όλες αυτές οι προτάσεις όπως και κάποια άλλη επιθυμητή πρόταση για καρναβαλικές εκδηλώσεις, για το Αυτοκινητοδρόμιο κλπ αποτελούν πυλώνες που θα συμβάλλουν στην αύξηση του τζίρου ξενοδοχείων, της εστίασης, άλλων επιχειρήσεων κλπ.

Στις επόμενες 30 ημέρες θα ζητήσω σύγκληση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρών με μοναδικό θέμα την έγκριση της πρότασης αυτής από τα αρμόδια όργανα με την παρουσία του Εμπορικού Συλλόγου, της ΟΕΒΕΣΣ, Προέδρου Εμποροϋπαλλήλων και Ξενοδόχων ώστε να ακούσουμε τις προτάσεις τους σχετικά με το μέλλον της πόλης. Εάν θέλουμε μια πόλη βιώσιμη, σύγχρονη και να σώσουμε τις μικρές επιχειρήσεις τότε η δύναμη μας είναι η πόλη μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα δυο γραφεία συμβούλων τα οποία συνεργάστηκα και με βοήθησαν αφιλοκερδώς στην τεκμηρίωση των προτάσεων.