Οι παρεμβάσεις του Σ.Κοτσαμπα που έφεραν αποτέλεσμα

Ο Σώτος Κοτσαμπας είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τη Σερραικη αγορά και έχει δώσει αρκετές μάχες.

Απο τη θέση του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ και του Προέδρου της Ένωσης Εστιατορων έχει αγωνιστεί με θαρρος για να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζε για χρόνια ο Νόμος Σερρών. Ο Σώτος Κοτσαμπας είναι ο Σερραιος επιχειρηματιας που ξέρει οσο κανένας άλλος τις αδυναμίες και οι παρεμβάσεις του μέχρι σήμερα έπιασαν τόπο. Καταλαβαίνει απόλυτα τον μικρομεσαίο επιχειρηματια και στέκεται στο πλευρό των Σερραιων αγροτών.

 

Ανέδειξε το πρόβλημα του Τελωνείου

Το 2014 στο Τελωνείο του Προμαχωνα Σερρων δεν υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός σε ανθρώπινο δυναμικό ουτε σύγχρονα μέσα, ενώ με «φακούς και κατσαβίδια», αντιμετωπιζαν το λαθρεμπόριο…

Από τότε που η Βουλγαρία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το τελωνείο του Προμαχώνα σταδιακά «εγκαταλείφθηκε», υποστελεχωμένο και χωρίς σύγχρονα μέσα, ενω την ιδια περίοδο από την άλλη πλευρά της μεθωρίου, οι Βούλγαροι τελωνειακοί, πολλαπλάσιοι σε αριθμούς, ειχαν όλα τα σύγχρονα μέσα στη διάθεσή τους.

Μεγάλα κυκλώματα προσπάθησαν να προωθήσουν παραποιημένα προϊόντα, είδη που υπόκεινται σε ειδικούς ελέγχους ή φόρους κατανάλωσης, όπως είναι τα διάφορα φάρμακα ή τα κρασιά, αλλά και να περάσουν υπέρβαρα φορτία.

Οι λαθρέμποροι, λοιπόν, άδραξαν τις ευκαιρίες για να προωθούν ευκολότερα παραποιημένα φορτία, είτε αυτά είναι ποτά και τσιγάρα, ενδύματα, καθαριστικά και φυτοφάρμακα.

Η ΟΕΒΕΣΣ με τον Σωτο Κοτσαμπα ανέδειξε πρωτη το θέμα με τα προβλήματα στο Τελωνείο του Προμαχώνα και το παρεμποριο.

Σήμερα οι Τελωνειακές αρχές βάζουν φρένο στο παρεμποριο με αλλεπάλληλες επιτυχίες, αλλά δεν θα συνέβαινε αυτό αν δεν είχε αναδειχθεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα το οποίο αποτελούσε μεγάλη πληγή για το Νομό Σερρών.

 

Στο πλευρό των αγροτών

Μπροσταρης στους αγώνες των Σερραιων αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού Σερρών κατάφερε στα μπλόκα των αγροτών να κλείσει την Σερραικη αγορά και να τους ανεβάσει να διαμαρτυρηθούν όλους στον Προμαχώνα.

 

Ενθαρρυνε τον Β.Καλαϊτζίδη

Ήταν από τους πρώτους που ενθάρρυνε για υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών τον Βασίλη Καλαϊτζίδη. Πάντα έδινε και δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους και στέκεται στο πλευρό τους σαν μια γροθιά για το καλό του Ν.Σερρων.

 

Άριστος επιχειρηματιας

Κατάφερε να κάνει το όνομα του συνώνυμο με τη γεύση στην πόλη και το σουβλάκι του ξακουστό παντού! Σε μία δύσκολη συγκυρία για την αγορά το όνομα του έγινε το πιο δυνατο σήμα!