Οι Βουλγαροι κινουν τις παραλιες του Στρυμονικου κολπου

Οι Βούλγαροι κινούν τους τελευταίους μήνες τις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου.

Λίγες ώρες από τη γειτονική χώρα επιλέγουν να επισκεφθούν την Ελλάδα για να διασκεδάσουν οικογενειακά, ενώ άλλοι ενδιαφέρονται ακομα και να επενδύσουν στα ακίνητα. Ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτι στη θάλασσα και μάλιστα πληρώνουν αμέσως και τις περισσότερες φορες σε μετρητά.

Η παραλία Οφρυνιου έχει γεμίσει με Βούλγαρους που αγόρασαν σπίτια πρόσφατα από Ελληνες που θέλησαν να τα ξεφορτωθούν όπως όπως λόγω ΕΝΦΙΑ. Η αδυναμία να τα συντηρήσουν τους ανάγκασε να τα πουλήσουν σε Βούλγαρους σε πολύ καλες τιμές. Το τελευταιο διάστημα οι Βούλγαροι βοκιδοσκοπουν και την παραλία των Κερδυλλιων.

Οι Βούλγαροι διασκεδάζουν στα παραλιακά μπαρ και γεμίζουν τις ψαροταβέρνες επιλέγοντας φρέσκα ακριβά ψάρια.

Όπως μας είπε η ιδιοκτήτρια ταβέρνας «η ωραία Ελλάς» κ.Νατάσα Φυλακτου «Οι Βούλγαροι παραγγελνουν ακριβά ψάρια και συνήθως δεν ρωτάνε ποσό θα κοστίσουν. Αγαπούν την Ελλάδα και τις παραλίες μας και κανουν υψηλούς λογαριασμούς όταν έρχονται με τις παρέες τους. Τους αρέσουν τα δικά μας τα ψάρια και τρώνε ψαροσουπες».

Ένας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλειου στην παραλία Οφρυνιου ο Φώτης Φυλακτού μας εξηγεί πως οι Βούλγαροι λατρεύουν τα Ελληνικά ψάρια. Τους καλοκαιρινούς μηνες ο τζίρος ανεβαίνει κατακόρυφα!