Ξεχωρίζουν οι Σερραίοι στη Philoxenia-Hotelia

Πόλος έλξης του ενδιαφέροντος του τουριστικού κλάδου είναι από χθες το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο», Philoxenia-Hotelia.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα «ραντεβού» των εκθετών με tour operators από 36 αγορές-στόχους για την Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα βρίθει εκδηλώσεων από Περιφέρειες, Δήμους, ξενοδοχεία και φορείς. Στις δύο εκθέσεις βρίσκονται 180 ξένοι μεμονωμένοι hosted buyers, ενώ άλλοι 125 συμμετέχουν ως ομαδική αποστολή από Βουλγαρία, Αλβανία και ΠΓΔΜ. Στο πλαίσιο αυτό είναι προγραμματισμένα πάνω από 4.000 «ραντεβού».

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τις δύο εκθέσεις και ξεναγήθηκε στα περίπτερα από τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

Στην 33η Philoxenia δίνουν δυναμικό «παρών» μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, δεκάδες τουριστικά γραφεία, πολλοί αερομεταφορείς, ενώ έχουν επιστρέψει στη διοργάνωση και οι ναυτιλιακές εταιρείες. Από χθες  παρουσιάζονται στην κορυφαία τουριστική έκθεση της χώρας περιοχές από όλη την Ελλάδα, ενώ αισθητή κάνουν την παρουσία τους και ξένοι προορισμοί.

Σπήλαιο Αλιστράτης και «Γραμμή Μεταξά» έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών.