Μόνο ένα Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Η συγκέντρωση που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, μεταφέρεται για το Σάββατο, μετά και την ακύρωση της συναυλίας.

Σε ένα κοινό συλλαλητήριο αντί για τις τρεις κινητοποιήσεις που ήταν αρχικά προγραμματισμένες συμφώνησαν να συμμετέχουν όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί η συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία ματαιώθηκε και ένα συλλαλητήριο το μεσημέρι της Κυριακής την ώρα της συνέντευξης του πρωθυπουργού. Ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μεταφερθεί το Σάββατο, που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο «θα είμαστε δεκάδες χιλιάδες, όλοι εμείς ενωμένοι», είπε ο κ. Καλόγηρος και πρόσθεσε: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό για να μιλήσει ο ελληνικός λαός».

Ακόμη, ο ίδιος έκανε λόγο για «παρακρατικές οργανώσεις ππου απειλούν τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού», οι οποίοι όμως θα υποχωρήσουν μόλις δουν το πλήθος, το ερχόμενο Σάββατο.

Ανέφερε, δε ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα υπάρχουν ομιλητές, καθώς μίλησαν αρκετοί στα προηγούμενα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

«Θα υπάρχουν μικροφωνικές, τραγούδια και συνθήματα για να εμψυχώνεται ο κόσμος», τόνισε.

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/to-savvato-imera-egkenion-tis-deth-to-sillalitirio-gia-ti-makedonia